Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη – «Με όχημα την Ελπίδα!»

Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, έχοντας συμπληρώσει 97 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, προχώρησε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Με όχημα την Ελπίδα!».

Ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο του να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, «υιοθετώντας» το νησί της Αλοννήσου για τα τρία επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκης, ως ο Επίσημος-Διανομέας της Honda και της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα, διαθέτει στην ομάδα της HOPEgenesis αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις της στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας προκειμένου να ενημερώνουν, να ευαισθητοποιούν και να εκπαιδεύουν τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς για το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, καθώς και για το πρόγραμμα δράσης της οργάνωσης.

Η ενέργεια αυτή από την πλευρά του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη είναι απόρροια του Οράματος του Ομίλου σύμφωνα με το οποίο:

Στόχος μας είναι να αποτελούμε την πρώτη επιλογή των πελατών μας προσφέροντας τη “ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ” σε προϊόντα και υπηρεσίες με δημιουργικότητα και καινοτομία, εξασφαλίζοντας την υγιή ανάπτυξη και κερδοφορία του Ομίλου μας, λειτουργώντας σε περιβάλλον που εμπνέει και για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του, συμμετέχοντας στην επίλυση ενός εκ των σημαντικότερων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και δεν είναι άλλο από αυτό της υπογεννητικότητας.

Ειδικότερα για το νησί της Αλοννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., διαπιστώνεται ένα αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα το 2016 καταγράφηκαν 26 θάνατοι και μόλις 14 γεννήσεις, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 25 θάνατοι και μόνο 11 γεννήσεις.

Ο πληθυσμός της Αλοννήσου, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του 2011, ανέρχεται σε 2.750 κατοίκους, που θα πει ότι έπρεπε να αναμένουμε 27-28 γεννήσεις ανά έτος, αλλά ο μέσος όρος γεννήσεων των 4 τελευταίων ετών είναι μόνο 14. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι από την έναρξη της συνεργασίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της HOPEgenesis μέσα από το κοινό πρόγραμμα “Με όχημα την Ελπίδα” αναμένεται να γεννηθούν 4 μωράκια τους επόμενους μήνες!

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναλαμβάνει να καλύπτει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Παράλληλα, θα φροντίσει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών.

Η HOPEgenesis είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά κι απομονωμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας κι επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει υποστηρίξει πάνω από 180 οικογένειες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί 354 περιοχές, εκ των οποίων τα 317 είναι απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά και τα 37 είναι ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Σε προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια και...

Οι τιμές του ηλεκτρικού Ford Explorer

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι από σήμερα το νέο Ford Explorer, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium και...

Διαλύθηκε μια Maserati MC20 στον Κηφισό

Μια από τις ελάχιστες Maserati MC20 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα διαλύθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15:30, στον Κηφισό, στο ύψος της γέφυρας...
Autoblog.gr