Στις αρχές Ιουνίου, ο Ian Callum ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή σχεδίασης στην Jaguar μετά από 20 χρόνια γεμάτης καριέρας. Τότε, ο 65-χρονος Βρετανός δεν είχε ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια, αναφέροντας μόνο “ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσω, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και να διερευνήσω άλλα σχεδιαστικά projects.”

Σήμερα ο Callum ανακοίνωσε ότι ανοίγει ένα σχεδιαστικό γραφείο, δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει projects από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Το όνομα του γραφείου είναι CALLUM, και σε δήλωση του είπε:

Πιστεύω πως ίσως θα έχω τη δυνατότητα να σχεδιάσω για 15 χρόνια ακόμα και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω στο έπακρο. Πάντα ήθελα να εργαστώ ανεξάρτητα, να έρχομαι στη δουλειά το πρωί και να κάνω ό,τι θέλω εγώ και όχι κάποιος άλλος. Ήμουν πολύ τυχερός στην καριέρα μου όμως αισθάνθηκα πως ήταν η σωστή στιγμή να κάνω αυτή την κίνηση.

Το σχεδιαστικό του γραφείο έχει έδρα το Warwick της Αγγλίας και απασχολεί ήδη 18 άτομα. Ο Callum αναφέρει ότι θέλει να ασχοληθεί με μοντέλα των Aston Martin και Jaguar που έχει σχεδιάσει παλαιότερα, να σχεδιάσει νέα μοντέλα αλλά και πολυτελή αντικείμενα, όπως ρολόγια.