O Ian Callum φεύγει από τη Jaguar μετά από 20 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ian Callum από την 1η Ιουλίου εγκαταλείπει τη θέση του ως διευθυντής σχεδίασης και την θέση του στο Jaguar Design Studio θα πάρει ο σημερινός διευθυντής δημιουργικού σχεδιασμού, Julian Thompson.

Ο Callum άρχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής το 1979 στα Ford Design Studios, όπου παρέμεινε για 11 χρόνια πριν πάει στο κέντρο σχεδιασμού της TWR, του Tom Walkinshaw. Εκεί, ήταν εν μέρει υπεύθυνος και για τον σχεδιασμό της Aston Martin DB7.

Το 1999, εντάχθηκε στην Jaguar ως διευθυντής σχεδιασμού και στα πρώτα του χρόνια ο Callum ήταν επίσης υπεύθυνος για την Aston Martin και τα μοντέλα Vanquish και DB9, με τον σχεδιασμό της τελευταίας να πιστώνεται στον Henrik Fisker.

O Ian Callum δήλωσε σχετικά:

Είχα μια απίστευτη καριέρα στη Jaguar. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία μου ήταν η δημιουργία της XF, επειδή αποτελούσε την αρχή μιας νέας εποχής που μεταμόρφωσε την Jaguar από μια εταιρία με παραδοσιακό design στο σύγχρονο, και ήταν μια σημαντική καμπή στην ιστορία μας. Ο σχεδιασμός της F-Type ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα και το I-Pace ήταν μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικά καινοτόμο που θα προκαλούσε πραγματικά την αντίληψη του κόσμου για τη Jaguar, και η επιτυχία του αποδεικνύει πόσο μακριά έφτασε η μάρκα.

Ήρθα σε αυτό το ρόλο με μια αποστολή να πάω τον σχεδιασμό των Jaguar στο σημείο που άξιζε να είναι. Χρειάστηκαν 20 χρόνια, αλλά πιστεύω ότι έχω επιτύχει αυτό που θέλησα να κάνω. Δεδομένης της δύναμης τόσο των προϊόντων μας όσο και της ομάδας σχεδιασμού, θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσω, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και να διερευνήσω άλλα σχεδιαστικά projects. Το να σχεδιάζω τα αυτοκίνητα της Jaguar ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής και χαίρομαι που παραμένω ενεργός ως σύμβουλος της μάρκας. Έχω συνεργαστεί στενά με τον Julian Thomson για 18 χρόνια, είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σχεδιαστής και είναι απολύτως το σωστό πρόσωπο που θα οδηγήσει τον σχεδιασμό της Jaguar στο επόμενο κεφάλαιο του.

Από την πλευρά του, ο Julian Thomson δήλωσε:

Είναι τιμή μου να αναλάβω τη θέση του διευθυντή σχεδίασης της Jaguar. Θα είναι μεγάλο προνόμιο να καθοδηγήσω μια τέτοια ταλαντούχα ομάδα και να συνεχίσουμε την επιτυχία μας. Ο σχεδιασμός της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν πάντα γρήγορος, αλλά σήμερα μεταβάλλεται με ρυθμό ταχύτερο από ποτέ. Είμαι παθιασμένος να εξασφαλίσω ότι το Jaguar Design θα ηγηθεί αυτής της αλλαγής και τα αυτοκίνητα που θα οδηγούμε στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...