Ο Ian Callum, ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές αυτοκινήτων της εποχής μας, έχει αφήσει το στίγμα του σε μερικά από τα πιο διαχρονικά αυτοκίνητα των τελευταίων 40 ετών.

Έχοντας επιμεληθεί το σχεδιασμό της Aston Martin Vanquish, ο Callum τώρα, με την εταιρεία σχεδιασμού του Callum Designs, παρουσιάζει μια πιο πρακτική εκδοχή του θρυλικού grand tourer. Η ιδέα του, μια Vanquish Shooting Brake, θυμίζει κάτι που είχε κάνει η Zagato το 2017.

Ωστόσο, το να δούμε αυτό το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στους δρόμους εξαρτάται από έναν και μόνο παράγοντα: την ύπαρξη ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Αν τελικά περάσει στη παραγωγή η Vanquish 25 Shooting Brake, μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την coupe έκδοση και έτσι ο 5,9 λίτρων ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας θα φέρει νέο software, hardware και εξάτμιση, που αυξάνουν την απόδοση του κατά 60 άλογα, στα 580.

