Η Hyundai ντεμπουτάρει τα φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής στο νέο Sonata Hybrid

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο είχες διαβάσει ότι η Hyundai και η Kia αναπτύσσουν τρεις διαφορετικούς τύπους ηλιακής οροφής, για αυτοκίνητα με υβριδικούς κινητήρες, πλήρως ηλεκτρικά καθώς και με κινητήρες εσωτερικής καύσης αντίστοιχα, σήμερα γίνεται γνωστό το πρώτο μοντέλο των Κορεατών που θα διαθέτει οροφή με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Διάβασε ακόμα

Hyundai και Kia θα τοποθετήσουν φωτοβολταϊκές οροφές

Αυτό θα είναι το νέο Sonata Hybrid, με το υβριδικό μοντέλο να διαθέτει διακριτικά χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό του, που εντοπίζονται στη νέα εμπρός μάσκα και στην αεροτομή, ενσωματωμένη αρμονικά με τα πίσω φώτα. Ακόμα, οι ζάντες αλουμινίου είναι μοναδικές για το Sonata Hybrid και βελτιώνουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Όπως προανέφερα, η ηλιακή οροφή κάνει το ντεμπούτο της στο Sonata Hybrid, με το σύστημα να επαναφορτίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου, με σκοπό την αύξηση της αυτονομίας του αυτοκινήτου, αποτρέποντας την περιττή αποφόρτιση της μπαταρίας. Σύμφωνα με την Hyundai, 6 ώρες καθημερινής φόρτισης από τον ήλιο δίνουν στο Sonata Hybrid μια πρόσθετη αυτονομία 1.300 χλμ. κάθε χρόνο.

Μηχανικά, το Hyundai Sonata Hybrid κινείται με τον 2,0-λιτρο Smartstream G2.0 GDi HEV κινητήρα, απόδοσης 152 ίππων και 188 Nm ροπής, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 52 ίππων και 205 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση του συνόλου αγγίζει τα 195 άλογα, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Σύμφωνα με τον Κορεάτικο κύκλο μέτρησης, η Hyundai ανακοινώνει ότι η μικτή κατανάλωση του Sonata Hybrid είναι 4,97 λίτρα/100 χλμ, όταν εξοπλίζεται με τους τροχούς 5,2 λίτρα/100 χλμ/ώρα με τις 17άρες ζάντες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...