Η BMW έκανε γνωστό πως το τιμόνι του iNext θα είναι πολυγωνικό, μιας και το μοντέλο θα είναι το πρώτο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός μπορεί να αναθέτει τα οδηγικά καθήκοντα στο αυτοκίνητο αλλά και να αναλαμβάνει ενεργό δράση οποιαδήποτε στιγμή.

Με το πολυγωνικό σχήμα του, είναι ιδανικό όταν ο οδηγός αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του, ενώ οι καμπύλες του – εμπνευσμένες από το μηχανοκίνητο αθλητισμό – βελτιστοποιούν την πρόσβαση όπως και το επίπεδο άνεσης στο κάθισμα καθώς και την ορατότητα των οργάνων. Όπως η κυρτή οθόνη, το πολυγωνικό τιμόνι εντάσσεται στην σχεδιαστική φιλοσοφία εσωτερικού του BMW iNext το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2021.

Η στεφάνη του τιμονιού είναι επίπεδη στο πάνω και κάτω τμήμα, ενώ στις στρογγυλεμένες γωνίες στο πλάι, ο οδηγός μπορεί να ακουμπά τα χέρια του. Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωμετρίας είναι εμφανή όταν ο οδηγός επιλέγει συμβατικό στυλ οδήγησης. Συγκριτικά με ένα στρογγυλό σχήμα, επιτρέπει ταχύτερη αναγνώριση της γωνίας διεύθυνσης με βάση τη θέση του τιμονιού. Τη στιγμή που ο οδηγός αναλαμβάνει εκ νέου τον έλεγχο του οχήματος, μπορεί να αντιληφθεί άμεσα την τρέχουσα γωνία διεύθυνσης, τόσο οπτικά όσο και μέσω της αφής, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι προς το προορισμό του με απόλυτη ασφάλεια.

Οπτικές ίνες ενσωματωμένες στα πλαϊνά τμήματα του τιμονιού ενημερώνουν τον οδηγό για τη διαθεσιμότητα λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης μέσω έγχρωμων σημάτων, ενώ υποδεικνύουν πότε ο οδηγός χρειάζεται να αναλάβει ο ίδιος τον έλεγχο του οχήματος. Η ιδιαίτερη γεωμετρία του τιμονιού του iNext έχει και εργονομικά πλεονεκτήματα. Το επίπεδο κάτω τμήμα διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το όχημα. Επίσης αυξάνει την ελευθερία κινήσεων σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να λυγίζει περισσότερο τόσο το αριστερό, για παράδειγμα όταν χρησιμοποιεί τη λειτουργία Active Cruise Control, όσο και το δεξί πόδι του.

Επιπλέον, το πολυγωνικό τιμόνι είναι εναρμονισμένο με τη σχεδίαση των οθονών και χειριστηρίων του iNext. Το σχήμα του παρέχει βέλτιστη ορατότητα του πίνακα οργάνων, όσο και στην κυρτή οθόνη. Τόσο η θέση της οθόνης, που είναι σταθερά προσανατολισμένη στον οδηγό, όσο και η γεωμετρία του τιμονιού διευκολύνουν την αναγνωσιμότητα των γραφικών ενδείξεων.