Πατέρας και γιος Solberg θα τρέξουν με ένα VW Polo GTI R5 στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του πρώτου

Σχετικά άρθρα

Ο Petter Solberg ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Ουαλίας, που θα διεξαχθεί από 3 έως 6 Οκτωβρίου, θα αποσυρθεί επίσημα από την ενεργό δράση, δίνοντας -άτυπα- την σκυτάλη στον γιο του, Oliver Solberg. Ο mr. Hollywood, όπως και ο 17-χρονος γιος του θα τρέξουν αμφότεροι με ένα Polo GTI R5, προετοιμασμένο από την Volkswagen Motorsport, έχοντας την υποστήριξη και της Monster Energy.

Ο 44-χρονος Νορβηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC το 2003 και του Rallycross το 2014 και 2015, έχει ανέβει 4 φορές στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του αγώνα της Ουαλίας, ενώ για τον Oliver αυτή θα είναι η πρώτη φορά σε αγώνα του WRC. Ο Oliver κλείνει τα 18 του στις 23 Σεπτεμβρίου, και πριν τον αγώνα θα πρέπει να περάσει τις εξετάσεις οδήγησης στη Σουηδία, παρότι ήδη έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των αγώνων rally.

Στο δεξί κάθισμα του Petter Solberg θα κάτσει ο γνώριμος του Phil Mills, με τον οποίο κατέκτησαν τον τίτλο και 13 νίκες στο WRC, ενώ συνοδηγός του Oliver θα είναι ο 23-χρονος Aaron Johnston. Αυτή είναι ίσως η μοναδική φορά στην ιστορία του WRC, όπου πατέρας και γιος θα τρέξουν στις ίδιες ειδικές ενός αγώνα με ίδιο αυτοκίνητο, κάτι που θα αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο έλξης για τους φίλους του.

Με αφορμή τη συμμετοχή του ο Petter Solberg δήλωσε:

Το Ράλι Ουαλίας ήταν πάντοτε ιδιαίτερο για εμένα, οπότε η ευκαιρία να κλείσω την επαγγελματική του καριέρα στο WRC εκεί, είναι κάτι φανταστικό. Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτόν τον αγώνα, που υπήρξε από τα highlights της καριέρας μου. Η πρώτη νίκη στο WRC και αργότερα, η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εκεί, ήταν ιδιαίτερες. Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τον συνοδηγό μου Phil Mills, που ζει εκεί.

Θα είναι ένας αγώνας με πολλά συναισθήματα, ειδικά από τη στιγμή που θα συμμετάσχω για πρώτη φορά με το γιο μου, Oliver. Είναι μια απίστευτη στιγμή για την οικογένεια Solberg, καθώς ένα κεφάλαιο κλείνει και ένα άλλο, ανοίγει. Το Ράλι Ουαλίας αποτελεί μέρος του Farewell Tour που κάνω. Δεν ήθελα απλά να γράψω ένα δελτίο τύπου που θα αναφέρει τι έχω πετύχει στο σπορ και πόσο ωραία πέρασα. Πάντα ήθελα να βγω εκεί έξω και να κάνω αυτό που πάντα αγαπούσα, αυτό που ήταν η ζωή μου: να οδηγώ ανταγωνιστικά.

Από την πλευρά του, ο Oliver Solberg είπε:

Αισθάνομαι φανταστικά. Έχω τόσες αναμνήσεις από τον μπαμπά να οδηγεί εκεί και να κερδίζει τον αγώνα. Η παρουσία του θα με βοηθήσει πολύ, αφού είναι ο ήρωας μου. Ταυτόχρονα, να έχω τόσο κοντά μου έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει τόσες φορές τον αγώνα, είναι εξαιρετικό. Στον αγώνα θέλω να διασκεδάσω την οδήγηση και να αποκτήσω εμπειρίες.

Δεν θα προσπαθήσω να κάνω υπέρβαση από πλευράς επιδόσεων, θέλω να τερματίσω καθώς έχω ακούσει πως είναι από τους πιο τεχνικούς αγώνες της σεζόν. Δεν ξέρω αν θα κερδίσω τον πατέρα μου, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο χρόνος του θα είναι ο πρώτος που θα αναζητώ στον τερματισμό των ειδικών διαδρομών.

Πατέρας και γιος, γνωρίζουν αρκετά καλά το Polo GTI R5, καθώς ο Petter έτρεξε στο περσινό Ράλι Καταλονίας πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου, ενώ ο Oliver συμμετέχει με αυτό σε αγώνες στη Βόρεια Ευρώπη και κερδίζοντας τη κατηγορία του στο Ράλι Λετονίας, πριν δύο εβδομάδες, που προσμετρούσε στο ERC, έγινε ο νεότερος οδηγός που κερδίζει διεθνή αγώνα της FIA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...