Η Volkswagen Motorsport ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τους 169 εργαζομένους της στο Αννόβερο να μετακομίζουν στα κεντρικά της εταιρίας στο Wolfsburg, προκειμένου να συμβάλουν στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής εταιρίας.

Η απόφαση της Volkswagen να αποσυρθεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σημαίνει πως δεν θα έχει εργοστασιακή συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα από το 2021, με την παραγωγή του Volkswagen Polo GTI R5 να ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020, αλλά η εταιρία θα συνεχίζει να παρέχει ανταλλακτικά για τα Polo GTI R5 και Golf GTI TCR.

Ο Dr. Frank Welsch, υπεύθυνος Ανάπτυξης του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen είπε:

Η Volkswagen πρόκειται να γίνει ο κορυφαίος πάροχος βιώσιμης ηλεκτρικής κινητικότητας. Έτσι, με αυτόν τον σκοπό, συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας και πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Volkswagen.

Το εργατικό δυναμικό του συγκεκριμένου τμήματος θα ενσωματωθεί στην Volkswagen AG. Η μεγάλη τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το project του ID.R θα παραμείνει στην εταιρεία και θα συμβάλει στο να δημιουργήσουμε πιο αποδοτικά μοντέλα παραγωγής της οικογένειας ID.