Νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Σλοβακία

Σχετικά άρθρα

Ο όμιλος InoBat από τη Σλοβακία και η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας ενέργειας Wildcat Discovery Technologies ανακοίνωσαν την κατασκευή στη χώρα της πρώτης ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών αυτοκινήτων, επενδύοντας €100 εκατ. Στόχος τους, η ικανοποίηση της μελλοντικής ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η γραμμή παραγωγής θα είναι έτοιμη το πρώτο εξάμηνο του 2020 και θα έχει δυναμικότητα 100 MWh. Αρχικά θα είναι ικανή να παράγει 1.500 μπαταρίες ετησίως, με τη διανομή των μπαταριών να αρχίζει στα τέλη του 2021. Στο μάλλον και όταν θα αναβαθμιστεί το εργοστάσιο, αυτό θα μπορεί θα έχει δυναμικότητα 10 GWh και κάθε χρόνο θα παράγει 150.000 μπαταρίες. Οι εταιρίες βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση της επένδυσης.

Ο συνιδρυτής της InoBat, Marian Bocek, δήλωσε:

Η Wildcat έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Wildcat έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με Toyota και την Samsung Electronics. Η LG Chem έχει ήδη κατασκευάσει εργοστάσιο στην Πολωνία, ενώ η SK Innovation πρόκειται να κυκλοφορήσει τα πρώτα της προϊόντα στην Ουγγαρία, όπου ήδη υπάρχει η Samsung SDI.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...