Mercedes-AMG One: Από το 2021 και μετά θα ξεκινήσει η παραγωγή του

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι το Mercedes-AMG One, το νέο hypercar της γερμανικής εταιρίας που παίρνει κίνηση από τον κινητήρα του μονοθεσίου της στη Formula 1; Τελικά οι μηχανικοί της Mercedes υποτίμησαν τις εργασίες που χρειαζόταν προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν τον αγωνιστικό κινητήρα να είναι κατάλληλος να τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής.

Έτσι, ενώ αρχικά η παραγωγή του One ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο 2019, τελικά αυτή δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το 2021.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, ενώ δανείζεται αρκετή τεχνολογία από το μονοθέσιο της Formula 1, όπως το υβριδικό σύνολο κίνησης που αποτελείται από τον 1.600αρη turbo κινητήρα και το σύστημα ERS.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να σταθεροποιήσουν το ρελαντί του κινητήρα στις 1.200 σ.α.λ., καθώς ο κινητήρας στα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας έχουν ρελαντί στις 5.000 σ.α.λ. Το να έχει το hypercar σταθερό ρελαντί στις 1.200 σ.α.λ. είναι κρίσιμο για το AMG One, καθώς πρέπει να περάσει τις δοκιμές εκπομπών ρύπων για να μπορέσει να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους. Αν είναι ασταθές, οι εκπομπές θα είναι ασταθείς και έτσι δεν μπορεί να πληροί τα πρότυπα του WLTP.

Διάβασε ακόμα

Έκθεση Φρανκφούρτης 2017: Mercedes-AMG Project One

Η εταιρία αναφέρει ότι ο περιοριστής των στροφών του κινητήρα έχει “πέσει” στις 11.000 σ.α.λ., από τις 14.000 σ.α.λ. που έχει το μονοθέσιο της F1, με την συνολική απόδοση του 1.6-λίτρων V6 κινητήρα να αναμένεται να είναι πάνω από 1.000 άλογα, μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Mercedes-AMG One θα επιταχύνει για το 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κινητήρας θα θέλει ανακατασκευή στις 50.000 χλμ.

Διάβασε επίσης

Να γιατί είναι δύσκολο να τοποθετήσεις έναν κινητήρα της Formula 1 σε κανονικό αυτοκίνητο

ΠηγήAMuS.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...