H McLaren teasάρει το νέο διθέσιο roadster της

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν σχεδόν ένα μήνα, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε στο περιθώριο του Pebble Beach ότι ετοιμάζει ένα διθέσιο speedster μοντέλο, το οποίο θα γίνει το έκτο μοντέλο της Ultimate Series της.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 399 αυτοκίνητα και θα σταθεί δίπλα στη Senna και τη Speedtail. Το λανσάρισμα του ορίζεται προς τα τέλη του 2020, με τιμή του να είναι ανάμεσα σε αυτή της Senna (£750.000) και της Speedtail (£2,1 εκατομμύρια).

Το διθέσιο roadster δεν έχει ακόμα όνομα, αλλά η McLaren αναφέρει ότι θα είναι το ελαφρύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ. Σκοπός του νέου μοντέλου είναι να προσφέρει την απόλυτη απόλαυση στον δρόμο, με τη McLaren να θέλει να δώσει σε αυτό έναν πιο συναισθηματικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα, αλλά παράλληλα να διατηρεί τα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και υψηλής τεχνολογίας για τα οποία είναι γνωστή η εταιρία του Woking.

Το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο αποκλειστικά ανοικτό μοντέλο της McLaren και θεωρητικά θα τεθεί απέναντι στα Monza SP1 και SP2 της Ferrari. Το speedster μοντέλο διαθέτει μια πιο “ρευστή” ερμηνεία της σχεδιαστικής γλώσσας της McLaren, που κυριαρχείται από κομψές γραμμές. Μηχανικά, θα φορά τον 4,0-λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα της Speedtail, αλλά δεν θα διαθέτει το υβριδικό σύστημα, με την απόδοση του να φημολογείται ότι θα είναι κοντά στα 800 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...