Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Infiniti είχε παρουσιάσει την εξέλιξη του Q60 Project Black S concept που είχε παρουσιαστεί το 2017. Το Project Black S prototype διαθέτει ένα αναβαθμισμένο powertrain και απεικονίζει την δέσμευση της εταιρίας για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων κινητήρων υψηλής απόδοσης.

Σήμερα η εταιρία έκανε γνωστό πως το μοντέλο είναι κοντά στο να περάσει στη παραγωγή, αφού πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια σειρά πετυχημένων δοκιμών εξέλιξης του κινητήρα σε συνεργασία με την Renault F1 Team, στις οποίες συμμετείχε και ο πιλότος της Formula 1, Nico Hulkenberg, που οδήγησε το αυτοκίνητο στην αυστριακή πίστα του Salzburgring.

Η απόφαση για το εάν το Project Black S περάσει στη παραγωγή, αναμένεται να παρθεί προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, με το αυτοκίνητο να συνδυάζει τον 3,0-λίτρο V6 VR30 twin-turbo κινητήρα που διαθέτει ERS παρόμοιας τεχνολογίας με αυτά που συναντάμε στα μονοθέσια της Formula 1. Συνδυαστικά το powertrain αποδίδει 568 άλογα, 61 περισσότερα από όσα απέδιδε το Q60 Project Black S concept του 2017. Το Project Black S έχει 475 Nm ροπής και χρησιμοποιεί τρεις MGU (motor generator unit), μια MGU-K μονάδα που μετατρέπει την ενέργεια κατά το φρενάρισμα σε ηλεκτρισμό και δύο MGU-H μονάδες που μετατρέπουν την θερμική ενέργεια των καυσαερίων σε ηλεκτρισμό.

Το Infiniti Project Black S Prototype μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση προ-παραγωγής του μοντέλου, με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας ERS να συλλέγει ενέργεια τόσο από το turbo, όσο και από το φρενάρισμα, προσθέτοντας δύναμη και ροπή, βελτιώνοντας την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Η εξάτμιση του V6 twin-turbo 3,0-λίτρων κινητήρα θα είναι από τιτάνιο, με το αυτοκίνητο να κάνει εκτεταμένη χρήση carbon.

Επειδή το υβριδικό σύστημα προσθέτει επιπλέον 200 κιλά βάρους, η εταιρία έχει προχωρήσει σε εκτενή χρήση carbon στο σώμα προκειμένου να μειωθεί το βάρος, το οποίο ανέρχεται στα 1.775 κιλά, μόλις 24 περισσότερα από όσο ζυγίζει το Q60 Red Sport 400. Το Infiniti Project Black S Prototype έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερα χαρακτηριστικά οδήγησης.

Τα φρένα είναι carbon-κεραμικά με αεριζόμενους τρυπητούς δίσκους διαστάσεων 380 mm μπροστά και 360 mm πίσω. Φορά σπορ ανάρτηση, ρυθμιζόμενο ABS και traction control.