Διαθέσιμο στην Ευρώπη το νέο SsangYong Korando

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου, η SsangYong αποκάλυψε τη νέα γενιά του Korando στην Κορέα, για να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στην έκθεση Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Σήμερα, όμως, η κορεάτικη εταιρία έκανε γνωστό ότι άνοιξαν οι παραγγελίες του μεσαίο SUV της στην ήπειρο μας, με το εμπορικό λανσάρισμα να ξεκινά από τον Δεκέμβριο.

Το νέο μεσαίο SUV της εταιρίας τοποθετείται απέναντι στο Nissan Qashqai, με το μήκος του να αγγίζει τα 4.410 χλστ. και το πλάτος του τα 1.830 χλστ. Τα νούμερα αυτά είναι ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα της προηγούμενης γενιάς, το ύψος, όμως, της νέας -τέταρτης- γενιάς είναι κατά 35 χλστ. αυξημένο, φτάνοντας συνολικά τα 1.675 χλστ.

Το νέο Korando είναι αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και βασίζεται στην πλατφόρμα των Tivoli και XLV. Εμφανισιακά, το Korando αντλεί στοιχεία από το e-SIV Concept και μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας. Διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, με τα έντονα νεύρα στο αμάξωμα να μειώνουν οπτικά τον όγκο του και να του δίνουν ένα πιο δυναμικό σχήμα. Ακόμα, μεγάλη είναι και η μάσκα, ενώ τα μεγάλα εμπρός φωτιστικά σώματα τονίζουν την επιθετική στάση του. Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και το πίσω μέρος, με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα.

Περνώντας στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα υιοθετεί το Blaze Cockpit της εταιρείας, με την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος multimedia να είναι 10,25 ιντσών, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 9 ιντσών, με τον σχεδιασμό του ταμπλό να έχει μειώσει τους διακόπτες. Σύμφωνα με την εταιρία, ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 551 λίτρα, ενώ η πόρτα του είναι -προαιρετικά- ηλεκτρική ανοιγόμενη.

Μηχανικά, χάρη στη νέα πλατφόρμα, η τέταρτη γενιά του SsangYong Korando θα προσφέρεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων του Tivoli απόδοσης 136 ίππων με 325 Nm ροπής, αλλά και με έναν νέο 1.500αρη turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 163 ίππων με 280 Nm ροπής. Και οι δύο πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d-Temp. Από το 2020 θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW (190 ίππων), που θα συνδυάζεται με μια μπαταρία 61,5 kWh, που θα του παρέχει αυτονομία από 320 έως 450 χλμ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 150 χλμ/ώρα.

Τέλος, το Korando διαθέτει το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού της SsangYong, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ενώ έρχεται με εγγύηση 7 ετών ή 240.000 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Tivoli

Η KG Mobility, όπως ονομάζεται πλέον η SsangYong, ανανεώνει το Tivoli που κυκλοφορεί από το 2015 και είχε ανανεωθεί για πρώτη φορά το 2019....

KG: Παρουσίασε το Torres EVX και τρία πρωτότυπα

Στην έκθεση της Σεούλ, η KG Mobility, όπως ονομάζεται πλέον η SsangYong, παρουσίασε το Torres EVX και τρία ηλεκτρικά πρωτότυπα, τα F100, KR100 και...

Εγκρίθηκε η μετονομασία της Ssangyong σε KG Mobility

Η Ssangyong Motor Company επιβεβαίωσε ότι θα μετονομαστεί σε KG Mobility υπό τον νέο της ιδιοκτήτη, τον όμιλο KG, καθώς εγκρίθηκε σήμερα η αλλαγή...

SsangYong Torres EVX

Την ηλεκτρική έκδοση του Torres αποκάλυψε σήμερα η SsangYong, η οποία στην έκθεση Seoul Mobility Show στις 30 Μαρτίου θα παρουσιάσει συνολικά 16 πρωτότυπα...
Autoblog.gr