Ο John Elkann, ο πρόεδρος της Ferrari, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η ιταλική εταιρία θα προσφέρει στην αγορά περισσότερα GT μοντέλα, με το πρώτο εξ’αυτών να παρουσιάζεται τον προσεχή Νοέμβριο.

Στόχος της Scuderia είναι μέχρι το 2022, το 40% των ετήσιων πωλήσεών της να αποτελούνται από GT μοντέλα, όταν σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 32%. Παράλληλα, η Ferrari θέλει να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της σε περισσότερα από 5 δισ. ετησίως μέχρι το 2022 (3,4 δισ. ευρώ το 2018).

Τα νούμερα αυτά ωστόσο δεν θα αυξηθούν μέσω της μεγάλης αύξησης της παραγωγής, αφού η Ferrari θέλει να διατηρήσει την αποκλειστικότητα της φίρμας. Η Ferrari εργάζεται πάνω στο πρώτο της SUV, που για την ώρα είναι γνωστό με το όνομα Purosangue. Θα έχει ως αντίπαλο την Lamborghini Urus και θα είναι δυνατότερο από αυτή.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το SUV της Ferrari θα φορά έναν V8 twin-turbo κινητήρα που θα διαθέτει και υβριδικό σύστημα, με τον/τους ηλεκτροκινητήρα/ηλεκτροκινητήρες να βρίσκονται στον μπροστά άξονα, με το κιβώτιο ταχυτήτων του V8 κινητήρα να βρίσκεται στον πίσω άξονα.

Ο CEO της Ferrari σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει:

Απογοητευόμουν να ακούω τη λέξη SUV στην ίδια φράση με τη λέξη Ferrari. Ως παθιασμένος Ferrarista, ήμουν λίγο σκεπτικός, όμως όταν είδα το ντιζάιν και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά έγινα ένας εξαιρετικά ενθουσιώδης υποστηρικτής του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο θα μοιάζει όπως θα πρέπει να μοιάζει ένα μοντέλο της Ferrari και θα οδηγείται όπως κάθε άλλη Ferrari. Αυτό σημαίνει πως το ιταλικό SUV θα έχει το DNA της Ferrari και θα προσφέρει δυνατότητες ενός supercar.