Τον Δεκέμβριο του 2016 είχε εγκαινιαστεί στην Γαλλία ο πρώτος δρόμος στον κόσμο που είναι στρωμένος με φωτοβολταϊκά. Πρόκειται για μια λωρίδα 1 χιλιομέτρου, σε έναν επαρχιακό δρόμο της κωμόπολης Tourouvre-au-Perche, 3.400 κατοίκων, στην Νορμανδία, που καλύφθηκε με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ο δρόμος κόστισε 5 εκατ. ευρώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αντιμέτωπος με αρκετά λειτουργικά προβλήματα. Αρχικά, το μήκος του έπρεπε να μειωθεί κατά 100 μέτρα, επειδή ένα τμήμα του ήταν πολύ κατεστραμμένο για να επισκευαστεί.

Η προστατευτική ρητίνη έχε ξεφλουδίζει σε όλο το μήκος του δρόμου, ενώ φύλλα, θάμνοι, κλαδιά δέντρων κτλ, πέφτουν πάνω στα πάνελ, εμποδίζοντας το φως του ηλίου να φτάσει στα φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Επίσης, ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που κινούνται πάνω στον δρόμο ήταν υπερβολικά δυνατός και έτσι έπρεπε να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 70 χλμ/ώρα.

Τέλος, τα πάνελ παράγουν λιγότερο από το μισό της αναμενόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή δεν μπορούν να δεχτούν τις ακτίνες του ηλίου υπό την γωνία που πρέπει, ενώ η Νορμανδία δεν φημίζεται για τις πολλές ηλιόλουστες ημέρες που έχει κάθε χρόνο.