Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος του τμήματος M της BMW, Markus Flasch, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον μια έκδοση της Toyota Supra που θα φορά τον εξακύλινδρο 3,0-λιτρο S58 κινητήρα των M3 και M4, τον ίδιο κινητήρα που φορούν οι X3 M και X4 M.

Τώρα, ο αρχιμηχανικός της Toyota, ο Tetsuya Tada, ουσιαστικά επιβεβαίωσε μια δυνατότερη έκδοση της Supra, η οποία θα φορά τον S58 3,0-λιτρο κινητήρα.

1

Ο Tada, ρωτήθηκε γιατί η Toyota δεν επέλεξε τον δυνατότερο S58 3,0-λιτρο κινητήρα της BMW και προτίμησε τον B58. Επίσης ρωτήθηκε γιατί η Toyota δεν προσφέρει την Supra και με χειροκίνητο κιβώτιο.

2Διάβασε ακόμη

Θέλεις χειροκίνητο κιβώτιο στη νέα Toyota Supra; Μπορείς, αλλά κοστίζει 12.000 δολάρια

Ο Tada στην απάντησή του, είπε πως η Supra θα βελτιώνεται κάθε χρόνο και έχουν επιλέξει να δώσουν προτεραιότητα σε μια δυνατότερη έκδοση της Supra παρά σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά, πως η Supra δεν θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο.

Τι σημαίνει δυνατότερη έκδοση; Από τα συμφραζόμενα ο Tada αφήνει να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη έκδοση θα φορά τον S58 κινητήρα, αλλά δεν ανακοίνωσε πόσα άλογα θα παράγει. Στη νέα M3 ο κινητήρας θα αποδίδει έως 510 άλογα, οπότε αναμένουμε μια τιμή 500+ ίππων και στη Supra.