Η Volkswagen έκανε γνωστό πως επενδύσει 525 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της Anchieta στο Σάο Μπερνάντο Ντο Κάμπο κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα έδωσε και δύο teasers φωτογραφίες ενός αστικού crossover με coupe σχεδιασμό, το οποίο αναπτύχθηκε “100% στην Βραζιλία” αλλά θα πωλείται και σε άλλες αγορές, ανάμεσά τους και αυτή της Ευρώπης.


Διαθέτει σπορ σχεδίαση και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης. Το μοντέλο εκτός από την Βραζιλία, θα κατασκευάζεται και στην Ευρώπη και οι φήμες θέλουν πως θα ονομάζεται T-Sport.

Η παρουσίασή του θα γίνει την άνοιξη του 2020 και θα έχει μεταξόνιο 2,56 μέτρων. Στη Βραζιλία θα εξοπλίζεται με έναν 1.600αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 110 ίππων που θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο είτε με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης θα υπάρχει και ο 1.0 TSI απόδοσης 116 ίππων που θα συνδυάζεται μόνο με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην πόλη Anchieta στη Βραζιλία, ενώ η παραγωγή του στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από το 2021.