Σε τρεις μέρες, η Volkswagen θα πραγματοποιήσει τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID.3, του πρώτου μοντέλου την οικογένειας ID. Το ντεμπούτο του θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης και σήμερα η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του στο εργοστάσιο της στο Zwickau της Γερμανίας θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Αυτή την περίοδο, η VW εγκαθιστά τα τελευταία ρομπότ, ώστε να τεθεί σε λειτουργία η γραμμή παραγωγής και οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες της εταιρίας θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως ξέρεις, το ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα MEB της Volkswagen, και στα επόμενα τρία χρόνια το Volkswagen Group θα βγάλει στην αγορά 33 μοντέλα που θα βασίζονται σε αυτήν.

Η Volkswagen μετέτρεψε το Zwickau από ένα εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων εξ’ολοκλήρου με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε ένα που θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Η μετατροπή άρχισε στις αρχές του 2018 και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020, δηλαδή μέσα σε περίπου τρία χρόνια. Πολλά τμήματα του εργοστασίου έχουν ήδη προετοιμαστεί σε μεγάλο βαθμό για την παραγωγή ID.3, με την πρώτη από τις δύο γραμμές τελικής συναρμολόγησης να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η παραγωγή του ID.3 θα αυξάνεται σταδιακά και συνολικά 12 εντελώς νέα κτίρια ή τμήματα κτιρίων βρίσκονται υπό κατασκευή στο εργοστάσιο. Το εργοστάσιο του Zwickau θα είναι σε θέση να παράγει όλα τα βασικά μέρη του αμαξώματος για τα μοντέλα που θα βασίζονται στη MEB πλατφόρμα από το 2021.

Η δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης στο Zwickau πρόκειται να τροποποιηθεί από το καλοκαίρι του 2020 και να τεθεί σε λειτουργία το ίδιο έτος. Από το 2021, στο Zwickau θα παράγονται έξι μοντέλα με βάση τη MEB για τρεις εταιρίες του Group, με την παραγωγική ικανότητα να αυξάνεται από τα 300.000 στα 330.000 οχήματα ετησίως. Αυτό θα καταστήσει το εν λόγω εργοστάσιο την μεγαλύτερη και πιο αποδοτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Συνολικά, η Volkswagen έχει επενδύσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή, με τις επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα να ανέρχονται συνολικά σε 800 εκατομμύρια ευρώ. Τους τελευταίους μήνες έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 1.600 ρομπότ παραγωγής τελευταίας γενιάς, και στην τελική συναρμολόγηση θα χρησιμοποιηθούν εξ’ολοκλήρου νέες τεχνολογίες, όπως η αυτοματοποιημένη τοποθέτηση της επένδυσης της οροφής.

Στο μέλλον, το εργοστάσιο στο Zwickau θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 150 αυτοκίνητα την ημέρα περισσότερο από ό,τι πριν τη μετατροπή του σε “ηλεκτρικό”, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου βαθμού αυτοματισμού. Πιο συγκεκριμένα θα βγαίνουν από το εργοστάσιο 1.500 αυτοκίνητα ημερησίως αντί 1.350, με το εργατικό δυναμικό να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερό. Συνολικά υπάρχουν 8.000 εργαζόμενοι, που ετοιμάζονται για την έναρξη της ηλεκτρικής εποχής.