H Volkswagen χτίζει εργοστάσιο στην Κίνα για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

H Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, και γι’αυτό το Volkswagen Group σε συνεργασία με την SAIC Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινάει την κατασκευή ενός εργοστασίου το οποίο θα παράγει αυτοκίνητα αποκλειστικά όσα βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών MEB.

Οι εργασίες ανοικοδόμησης του εργοστασίου έχουν ξεκινήσει, και αυτό βρίσκεται στην περιοχή Anting, λίγο έξω από τη Σαγκάη. Το πρώτο μοντέλο που θα βγει από το εργοστάσιο της SAIC Volkswagen θα είναι ένα SUV με τα σήματα της Volkswagen, το 2020. Μαζί με το εργοστάσιο της FAW-Volkswagen στο Foshan, το οποίο άνοιξε αυτό το καλοκαίρι, η μονάδα της SAIC Volkswagen θα αρχίσει να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασισμένα στην MEB πλατφόρμα, αμέσως μετά την έναρξη της παραγωγής των MEB αυτοκινήτων στο Zwickau της Γερμανίας.

Το εργοστάσιο θα είναι εξοπλισμένο με πάνω από 1.400 τυποποιημένα ρομπότ, καθώς και μια σειρά τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου τεχνητής νοημοσύνης (AI), επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR), παρέχοντας μια έξυπνη και ψηφιοποιημένη μονάδα παραγωγής, η οποία θα έχει έκταση 610.000 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως προανέφερα, το εργοστάσιο προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020, με προγραμματισμένη ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων. Θα παράγει διάφορα ηλεκτρικά οχήματα της κοινοπραξίας SAIC Volkswagen, όπως μεσαία και μεγάλα ηλεκτρικά SUV, καθώς και μπαταρίες.

Η αξία της επένδυσης του εργοστασίου αγγίζει τα 17 δις yuan (€2,13 δις.), ενώ θα παράγει και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά για την κοινοπραξία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...