Η Renault για την ώρα έχει το Zoe ως τον μοναδικό εκπρόσωπό της στην ηλεκτρική κατηγορία στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τον CEO της, Thierry Bollore, ετοιμάζει ένα οικονομικό ηλεκτρικό μοντέλο για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, το οποίο θα βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και θα έχει τιμή 10.000 ευρώ. Όπως είπε από την έκθεση της Φρανκφούρτης όπου βρέθηκε:

Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά σήμερα την τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι περισσότεροι εργάζονται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, αλλά το βασικό στοιχείο είναι πως πρέπει να προσφέρουμε φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, εάν θέλουμε να δούμε ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Εμείς έχουμε ήδη κέρδος, έστω και μικρό, από τα ηλεκτρικά μας οχήματα και οι προβλέψεις μας λένε πως όσο η αγορά θα αποκτά περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα, τα κέρδη μας από αυτά θα αυξάνονται συνεχώς.

Η Renault ήδη προσφέρει ένα φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο στη Κίνα. Πρόκειται για το City K-ZE, μια ηλεκτρική έκδοση του Kwid, με την γαλλική εταιρία να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να το φέρει και στην Ευρώπη εάν οι πωλήσεις του στη Κίνα πάνε καλά.

Το City K-ZE πωλείται στη Κίνα έναντι του ποσού των 7.890 ευρώ και βασίζεται στην CMF-A πλατφόρμα. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 44 ίππων με 125 Nm ροπής, με την μπαταρία ιόντων-λιθίου των 26,8 kWh να του προσφέρει αυτονομία 271 χλμ ανά φόρτιση.

Δεν μπορούμε να εμφανίσουμε αυτή την γκαλερί