Η Jaguar επιβεβαίωσε το I-Pace SVR

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar ανακοίνωσε επίσημα ότι το τμήμα Special Vehicle Operations (SVO) της θα βγάλει στην αγορά γρήγορες εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του SVO είπε ότι είναι θέμα χρόνου, και όχι “αν” θα προσφέρει η εταιρία ένα τέτοιο μοντέλο, με το πρώτο που θα κυκλοφορήσει να είναι το I-Pace SVR.

Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία του δεν θα είναι άμεση, καθώς το SVO είναι επικεντρωμένο με άλλα project αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με παλιότερη δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων της Jaguar, Hanno Kirner, το I-Pace SVR θα είναι εξαιρετικά γρήγορο για τον μέσο αγοραστή, καθώς θεωρητικά θα μπορεί να επιταχύνει για το 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,8 δευτ.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσα άλογα θα παράγει το I-Pace SVR, αλλά είναι σίγουρο πως θα είναι δυνατότερο από το “απλό” I-Pace που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, συνολικής απόδοσης 400 ίππων και 700 Nm ροπής, επιταχύνοντας για το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτ, κάτι που το καθιστά το ίδιο γρήγορο με το F-Pace SVR.

Η SVO έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, αφού έχει μάθε πολλά για την διαχείριση των μπαταριών, την ψύξη και τη βελτιστοποίηση του λογισμικού του I-Pace, μέσω του αγωνιστικού I-Pace eTrophy.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...