470.000 Γερμανοί μήνυσαν την VW για αποζημιώσεις λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε σήμερα στη Γερμανία η δίκη περίπου 470.000 Γερμανών καταναλωτών που μήνυσαν την VW, ζητώντας αποζημιώσεις, αντίστοιχες με αυτές που έδωσε η εταιρία στις ΗΠΑ, λόγω του Dieselgate.

Ο δικαστής πρότεινε τις δύο πλευρές να έρθουν σε συμβιβασμό, υποστηρίζοντας πως παρότι ένας συμβιβασμός είναι πολύ δύσκολος, είναι εφικτός. Η Volkswagen από την μεριά της ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να οδηγηθεί σε συμβιβασμό, ούτε να δώσει αποζημιώσεις.

Ο δικαστής πρέπει να εξετάσει εάν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων υπέστησαν ζημιές από το παράνομο λογισμικό ή από τις απαγορεύσεις των παλιών diesel αυτοκινήτων που επιβλήθηκαν στη συνέχεια, σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας. Επίσης πρέπει να εξετάσει εάν η VW ενήργησε παράνομα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα όμως, όπως αναφέρει ο Γερμανός δικαστής, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς τους μέχρι και σήμερα. Εάν το δικαστήριο αποφασίσει κατά της VW, τότε οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μηνύσουν εκ νέου την VW, ζητώντας αποζημίωση.

Οι 470.000 Γερμανοί είναι κάτοχοι μοντέλων της Volkswagen, της Audi, της Seat και της Skoda, που εξοπλίζονται με κινητήρες πετρελαίου της οικογένειας EA 189, που αγοράστηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2008.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα