Φαίνεται ότι η χρηματιστηριακή αξία του Honda Integra Type R βρίσκεται ακόμα σε ανοδική πορεία, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι βγάζουν προς πώληση -είτε μέσω δημοπρασίας, είτε όχι- το μπροστοκίνητο “ξυράφι” της ιαπωνικής εταιρίας.

Το Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να θεωρούν το Integra Type R το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή τρίτης γενιάς Type-R με τον B18C κάτω από το καπό. Είναι βαμμένο σε άσπρο (Championship White) χρώμα, με το εσωτερικό του να είναι ντυμένο με μαύρες υφασμάτινες και σουετ επενδύσεις. Πατάει στις εργοστασιακές 15άρες άσπρες αλουμινένιες ζάντες, με ελαστικά Bridgestone Potenza διαστάσεων 195/55, που τοποθετήθηκαν το 2004 και έκτοτε έχουν γράψει περίπου 1.600 χλμ.

Από το 1997, όταν και αγοράστηκε καινούριο, το αυτοκίνητο έχει γράψει 9.962 χλμ., και πουλήθηκε πρόσφατα -μέσω του Bring A Trailer– για 82.000 δολάρια. Να θυμίσω, μηχανικά ο κινητήρας του αποδίδει 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.