Έχουν περάσει σχεδόν 4,5 χρόνια από την στιγμή που η Renault παρουσίασε στην Ινδία το Kwid και έχοντας φτάσει στο μέσο του κύκλου ζωής του σήμερα η γαλλική εταιρία δείχνει το facelift του συμπαγούς crossover. Όπως βλέπεις, πρόκειται για ένα μείγμα hatchback και crossover με πλαστικά προστατευτικά και σύγχρονο, επιθετικό και τολμηρό σχεδιασμό.

Αισθητικά το ανανεωμένο μοντέλο αντλεί πολλά στοιχεία από το ηλεκτρικό K-ZE, που παρουσιάστηκε στην Κίνα νωρίτερα φέτος. Στο εμπρός μέρος πλέον τα φωτιστικά σώματα έχουν χωριστεί, και ψηλά -δίπλα από τη μάσκα- υπάρχουν τα LED φώτα ημέρας και πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα τα φώτα πορείας. Νέου σχεδιασμού είναι και η κεντρική γρίλια, η οποία αποτελείται από οριζόντια στοιχεία.

Η κορυφαία έκδοση εξοπλισμού, η Climber, φέρει νέα LED πίσω φώτα, ψεύτικες προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες, ράγες οροφής, ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών και πορτοκαλί λεπτομέρειες που δημιουργούν αντίθεση σε σχέση με το χρώμα του αμαξώματος.

Περνώντας στο εσωτερικό, το Kwid facelift διαθέτει νέα οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MediaNav Evolution, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προέρχεται από το Triber. Το infotainment προσφέρει συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay, υποστηρίζει Video Playback και Voice Recognition, ενώ έχει και κάμερα οπισθοπορείας. Ακόμα, υπάρχει νέο τιμόνι και νέες υφασμάτινες επενδύσεις.

Το Kwid, βασίζεται στην CMF-A πλατφόρμα, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Nissan. Έχει μήκος 3,68 μέτρα και πλάτος 1,58 μέτρα ενώ επωφελείται και από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που αγγίζει τα 180 χιλιοστά.

Μηχανικά, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας λιλιπούτειος βενζινοκινητήρας 0,8 λίτρων 54 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Υπάρχει και ένας 1,0-λιτρου κινητήρας, απόδοσης 68 ίππων, ο οποίος προσφέρεται και με ένα 5-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η Ινδία είναι η πρώτη χώρα που θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο μοντέλο, με την τιμή του -προ φόρων- να ξεκινά από τα 283.000 ρούπια, ήτοι €3.650.