Επίσημο: Chevrolet Corvette Stingray Convertible και Corvette C8.R

Σχετικά άρθρα

Η Chevolet παρουσίασε σήμερα τόσο την ανοικτή έκδοση της νέας Corvette, όσο και την αγωνιστική της έκδοση. Η Corvette Stingray Convertible ξεκινά στις ΗΠΑ από τις $67.495, με την αναδιπλούμενη hardtop οροφή να μπορεί να ανοιγοκλείσει μέσα σε 16 δευτερόλεπτα, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με έως και 48 χλμ/ώρα.

Το σύστημα δεν είναι πλέον υδραυλικό, αλλά ηλεκτρικό, βελτιώνοντας έτσι την αξιοπιστία του, με το πίσω παράθυρο να μπορεί να ανοιγοκλείσει, ανεξάρτητα με το εάν η οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή. Η Chevrolet αναφέρει πως η ανοικτή Corvette, είναι το ίδιο άκαμπτη με την coupe έκδοση.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και έτσι το μοντέλο φορά τον ατμοσφαιρικό LT2 V8 κινητήρα 6,2-λίτρων απόδοσης 495 ίππων με 637 Nm ροπής που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα. Λόγω του πρόσθετου βάρους κατά σχεδόν 35 κιλά, η ανοικτή Corvette κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Η αγωνιστική έκδοση της νέας Corvette ονομάζεται C8.R και φορά τον V8 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα. Διαθέτει νέο bodykit και θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar του 2020. Το ντεμπούτο της θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, στον 24ωρο αγώνα της Daytona.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το καλοκαίρι η παρουσίαση της Chevrolet Corvette ZR1

Η Chevrolet έκανε γνωστό πως μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Corvette ZR1. Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo flat-plane...