Νέα ισπανική ομάδα θέλει να μπει στην F1 το 2021

Σχετικά άρθρα

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Campos Racing, Adrian Campos, και ο συνιδιοκτήτης της, Salvatore Gandolfo, θέλουν να εισέλθουν στην Formula 1 το 2021, εκμεταλλευόμενοι τη σημαντική αναθεώρηση των κανονισμών που θα διέπουν το sport σε δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ορίου του budget για κάθε ομάδα.

Ο Campos σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια από την Monaco Increase Management (MIM), μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Gandolfo και διαθέτει στις τάξεις της -ως σύμβουλο- ένα πρώην μέλος της Ferrari, της Arrows και της Super Aguri, τον Daniele Audetto.

Ο Campos δεν είναι νέο όνομα στα paddocks της F1, καθώς πιο πρόσφατα ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την συμμετοχή της Hispania Racing (HRT), όταν και την πούλησε πριν από το ντεμπούτο της στην F1 το 2010. O Campos, σε συνεργασία με την MIM, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους επικεφαλής της F1, Chase Carey και Ross Brawn, με τον Gandolfo να λέει ότι έχει την οικονομική σταθερότητα που απαιτείται από τη FIA για να καταστήσει αυτό το project επιτυχημένο και μακροχρόνιο.

Ο έμπειρος αεροδυναμιστής της F1, Ben Wood και ο πρώην επικεφαλής της Super Aguri, Peter McCool, λέγεται ότι δουλεύουν ήδη πάνω στο συγκεκριμένο ισπανικό project. Σύμφωνα με πληροφορίες, το project λέγεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τις υπάρχουσες ομάδες της Formula 1 και με τους κατασκευαστές κινητήρων για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία για το 2021, με Campos/MIM και έχουν ως στόχο μια προσπάθεια σαν αυτή την Haas.

Σε περίπτωση που η ισπανική ομάδα εξασφαλίσει την είσοδο της στην F1, η Campos/MIM φέρεται να έχει ήδη έτοιμα τα ονόματα των οδηγών, καθώς ο Pascal Wehrlein και o Ισπανός Alex Palou φέρονται να είναι διαθέσιμοι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...