Bosch: Με εκρήξεις θα κάνει ασφαλέστερα τα ηλεκτρικά οχήματα μετά από τροχαίο

Σχετικά άρθρα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε περίπτωση ατυχήματος, δεν είναι σαν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού οι μπαταρίες τους μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία τόσο στους επιβάτες όσο και στα μέλη των σωστικών συνεργείων. Η Bosch θέλει να μειώσει σημαντικά τις περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας και πιστεύει πως μπορεί να το κάνει με ακούσιες εκρήξεις.

Όταν ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, υπάρχει ο κίνδυνος η δεξαμενή καυσίμων να πάρει φωτιά. Σε ένα ηλεκτρικό όχημα, το ρεύμα της μπαταρίας, εάν κοπούν καλώδια κατά τη σύγκρουση, μπορεί να διαρρεύσει στο μεταλλικό πλαίσιο του αυτοκινήτου και στο αμάξωμα, γεγονός που κάνει δυσκολότερη την διαφυγή των επιβατών που είναι παγιδευμένοι στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο κίνδυνος τα μέλη των σωστικών συνεργείων να υποστούν ηλεκτροπληξία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να τοποθετούν στα ηλεκτρικά τους μοντέλα μηχανισμούς που απενεργοποιούν τα ηλεκτρικά τους συστήματα σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου όταν ανιχνεύεται ατύχημα, αλλά αναλόγως της σύγκρουσης, υπάρχει κίνδυνος αυτοί οι μηχανισμοί να μην είναι 100% λειτουργικοί.

Έτσι η Bosch θέλει να προσφέρει στην αγορά ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, δημιουργώντας συσκευές που προκαλούν μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις προκειμένου να κόψουν με ασφάλεια και να μπλοκάρουν το ρεύμα, από τα καλώδια που συνδέουν την μπαταρία με τα ηλεκτρονικά συστήματα και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Έτσι μειώνεται πάρα πολύ ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, με τις εκρήξεις να είναι παρόμοιες με αυτές που ενεργοποιούν του αερόσακους του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μην δημιουργούν κανένα κίνδυνο στους επιβάτες ενός αυτοκινήτου.

Ωστόσο υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος μια σύγκρουση να είναι τόσο σοβαρή που μπορεί να βλάψει σημαντικά την μπαταρία του οχήματος, οπότε η λύση της Bosch δεν εξαλείφει εντελώς την πιθανότητα να προκληθεί διαρροή ρεύματος.

ΠηγήBosch

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...