McLaren: Δεν θα βάλουμε ποτέ κινητήρες της Ferrari, ούτε θα φτιάξουμε δικούς μας στην F1

Σχετικά άρθρα

Κατά την διάρκεια του Ρωσικού Grand Prix στο Sochi, η McLaren ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2020 δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τη Renault και την προμήθεια των power units από την γαλλική εταιρία, και αν’αυτού θα επιστρέψει –από το 2021 και για τουλάχιστον 4 χρόνια– στη Mercedes, την οποία είχε απορρίψει το 2014.

Ο CEO της βρετανικής ομάδας, Zak Brown, δήλωσε ότι η υπεροχή της Mercedes κατά τη διάρκεια της υβριδικής εποχής των V6 power units από το 2014 ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για την επίτευξη της συμφωνίας, παρόλο που η Ferrari έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο φέτος, και από πολλούς λέγεται ότι σήμερα διαθέτει το δυνατότερο μηχανικό σύνολο στο grid.

O Brown ρωτήθηκε για το αν υπήρξε ως επιλογή η τοποθέτηση των ιταλικών power unit στα μονοθέσια της McLaren, για να απαντήσει:

Στη Formula 1 θα πρέπει να κοιτάς σε μακροχρόνια βάση, και όχι συγκεκριμένους αγώνες. Προφανώς ο κινητήρας της Ferrari φαίνεται εξαιρετικά ισχυρός αυτή τη στιγμή, αλλά αν κοιτάξετε τη δέσμευση της Mercedes-Benz, και που είναι, και ως εργοστασιακή ομάδα, αυτό είναι ένα μεγάλο κριτήριο. Δεν σκεφτήκαμε τη Ferrari. Πιστεύω επίσης ότι είναι μια σαφής σύγκρουση της μάρκας με τα αυτοκίνητα δρόμου της McLaren.

Και κάπου εκεί γεννάται εύλογα η απορία γιατί η βρετανική εταιρία δεν αποφασίζει να κατασκευάσει τον δικό της κινητήρα, με τον επικεφαλής της ομάδας, Andreas Seidl, να υποστηρίζει ότι ούτε αυτό ήταν ποτέ πραγματικά μια επιλογή για την ομάδα, δεδομένου πόσο ακριβό θα ήταν ένα τέτοιο εγχείρημα.

Χαρακτηριστικά ο Seidl είπε:

Για να φτιάξεις σήμερα ένα power unit για την Formula 1 πρέπει να επενδύσεις πολλά χρήματα. Χρειάζεσαι να τρέχουν οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο, και θα χρειαστείς πολύ χρόνο για να προλάβεις να κάνεις αυτό που έχουν κάνει οι άλλοι. Μια τέτοια επιλογή δεν ήταν ποτέ στα σχέδια μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συμφωνία που έχουμε τώρα με τη Mercedes.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Mattia Binotto, ο επικεφαλής της Ferrari, δήλωσε πως η Ferrari δεν έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα λόγω του ισχυρότερου κινητήρα που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο grid.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα