Η Dyson εγκατέλειψε το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Η Dyson ανακοίνωσε επίσημα πως εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, επειδή έκρινε τελικά πως αυτό δεν ήταν εμπορικά βιώσιμο.

Η εταιρία που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικές σκούπες, στεγνωτήρες χεριών, ανεμιστήρες χωρίς έλικες και θερμαντήρες, ήθελε να βγάλει στην αγορά το πρώτο της αυτοκίνητο το 2021, κατασκευάζοντας το στη Σιγκαπούρη, αλλά τελικά έκρινε πως δεν μπορεί να το κάνει εμπορικά βιώσιμο και έτσι το project καταργείται και κλείνει άμεσα, αφού παρότι προσπάθησε να βρει αγοραστή, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

Η εταιρία θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας solid-state μπαταριών και άλλων τεχνολογιών που θα συναντάμε στα αυτοκίνητα του μέλλοντος, όπως τεχνητή νοημοσύνη, συστήματα μηχανικής μάθησης, συστήματα όρασης και ρομποτικής.

Το τμήμα του αυτοκινήτου της Dyson απασχολεί κοντά στους 600 υπαλλήλους, με την εταιρία να δηλώνει πως θα προσπαθήσει να τους απορροφήσει σε άλλες θέσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...