Η Automobili Pininfarina παρουσίασε στη φετινή έκθεση της Γενεύης το Battista, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό supercar της, το οποίο αναμένεται να κοστίζει κοντά στα €2,2 εκατομμύρια και οι παραδόσεις του προγραμματίζονται για το 2020.

Μετά από αυτό, όμως, η ιταλική εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει δύο επιπλέον μοντέλα, και όπως συνέβη και με το Battista, το οποίο βασίζεται στο Rimac C_Two, έτσι και για τα επόμενα δύο νέα μοντέλα της η Pininfarina εξετάζει πιθανούς συνεργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των δύο αυτών μοντέλων, και να μην αναπτύξει μια πλατφόρμα από το μηδέν.

Σύμφωνα με βρετανικές πληροφορίες, το SUV θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2020, καθώς η εταιρία θα συνεργαστεί με την Bosch Engineering και την Benteler για την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας, στην οποία θα βασίζεται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pininfarina, Michael Perschke, δήλωσε ότι θα είναι ειδικά προσαρμοσμένη στα σχέδια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων πολυτελείας και επιδόσεων της Automobili Pininfarina, και ενδεχομένως άλλων κατασκευαστών που επιθυμούν να σημειώσουν πρόοδο στον τομέα αυτό. Το δεύτερο μοντέλο της Pininfarina θα τεθεί απέναντι στην Lamborghini Urus, και αναμένεται να έχει μια τιμή κοντά στα €300.000.

Τέλος, φήμες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει μια μπαταρία μεταξύ 100 και 125 kWh, χαρίζοντας μια αυτονομία στο ηλεκτρικό SUV επιδόσεων κοντά στα 600 χλμ.