Το ηλεκτρικό Renault Zoe RS αντικαθιστά το Clio RS

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο μήνα o Gilles Normand, ο επικεφαλής ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, δήλωσε πως ακόμη σκέφτονται το πως το Zoe e-Sport θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή και τώρα, ο Ali Kassai, ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Renault, σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί πως το Clio RS θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό Zoe RS, το οποίο και θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2022.

Ο Kassai είπε:

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συμβαδίσουμε με τις τρέχουσες τάσεις. Πρέπει να επινοήσουμε τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα. Αυτός είναι ο ρόλος της Renault Sport, να είναι καινοτόμος.

Το Zoe e-Sport είναι ακριβώς αυτό που σκεφτόμασταν και εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε. Το πρωτότυπο εκτιμήθηκε από πολλούς ανθρώπους, το αγάπησαν και ήθελαν να το αγοράσουν.

Η Renault πιστεύει πως το Clio RS δεν είναι πλέον μια βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση, λόγω των ολοένα και αυστηρότερων κανονισμών ρύπων και πως μια γρήγορη έκδοση του Zoe θα μπορούσε να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο.

Σήμερα, το Clio RS για να διατηρήσει τις υψηλές επιδόσεις του, αλλά και να καταφέρει να εκπέμπει τα επιτρεπτά όρια CO2 θα χρειαζόταν πολύ περίπλοκη τεχνολογία, που θα αύξανε την τιμή του μοντέλου σε απαγορευτικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, όσο και εάν αγαπάμε τα σπορ αυτοκίνητα, δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση σε αυτή την εξίσωση. Είναι αδύνατο. Επίσης, κοιτάζοντας τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν βλέπουμε πολλούς ανταγωνιστές.

Το Zoe e-Sport αποδίδει 466 άλογα με 640 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα, αλλά μην περιμένεις το Zoe RS να είναι τόσο γρήγορο, αφού η Renault θέλει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην τιμή, στις επιδόσεις και στην αυτονομία. Το νέο Zoe αποδίδει 136 άλογα με 245 Nm ροπής και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 52 kWh, που του χαρίζει αυτονομία 390 χλμ ανά φόρτιση στο WLTP. Όπως είπε ο Kassai:

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Renault Sport είναι πολλά. Πόσα άλογα πρέπει να παράγει; Πόση αυτονομία θα έχει; Πως θα συμπεριφέρεται στην πίστα; Η Renault Sport είναι ένας σοβαρός παίκτης, οπότε εάν κατασκευάσουμε το Zoe RS πρέπει να έχει την δύναμη, αλλά αν μπορεί να προσφέρει τη δύναμη αυτή μόνο για έναν γύρο ενώ βρίσκεται μέσα σε μια πίστα και στη συνέχεια θα πρέπει να το φορτίσεις, τότε δεν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

ΠηγήKleber Silva

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...