Μόλις τρεις εβδομάδες μετά το πρόστιμο ύψους 40 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο με τις πειραγμένες πωλήσεις της FCA στις ΗΠΑ, ο ιταλοαμερικάνικος όμιλος έλαβε ένα νέο πρόστιμο, αυτή τη φορά για τη μη συμμόρφωση των απαιτήσεων κατανάλωσης καυσίμου των MY2017 αυτοκίνητων της στην Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει ότι από τους 18 μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι 13 δεν συμμορφώθηκαν με τα πρότυπα εκπομπών κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν το 2017, χωρίς τη χρήση πιστώσεων. H NHTSA αναφέρει ότι ο ΜΥ2017 στόλος δεν συμμορφώθηκε για 1 με 1,5 μίλια ανά γαλόνι, σε σχέση με το πρότυπο των 33,8 μιλίων/γαλόνι, χωρίς τη χρήση πιστώσεων, ενώ αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα για τα MY2018 και MY2019.

Η FCA έχει 60 ημέρες για την πληρωμή του νέου προστίμου, ύψους 79 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ να θυμίσω ότι τον Φεβρουάριο ο εν λόγω όμιλος δέχτηκε πρόστιμο 77 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν συμμορφώθηκε με τα πρότυπα για τα ΜΥ2016 μοντέλα.