Εγνατία Οδός. Δωρεάν η διέλευση ανέργων από τα διόδια της

Σχετικά άρθρα

Μόνο η επίδειξη της κάρτας ανεργίας σε ισχύ, θα είναι αρκετή προκειμένου οι άνεργοι να έχουν δωρεάν διελεύσεις από όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Η εταιρία πήρε την απόφαση αυτή μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, διορθώνοντας έτσι την εσφαλμένη από την πλευρά της εταιρείας ερμηνεία της σχετικής απόφασης του 2017, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανεξάρτητη Αρχή, στην οποία είχαν προσφύγει άνεργοι πολίτες, διαπίστωσε ότι η εταιρία απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριμένων απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών.

Ο Συνήγορος ζήτησε αρχικά από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να προβεί στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης. Η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε και ο Συνήγορος επανήλθε επισημαίνοντας ότι η Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε εκδώσει γνωμοδότηση για το εξεταζόμενο θέμα, ταυτόσημή µε τις απόψεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προέβη στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης και πλέον επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς της των οχημάτων ιδιοκτησίας ανέργων µε την επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Ο ΣΕΑΑ προτείνει τη μείωση του ποσού της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τον 3ο κύκλο του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που αφορά την επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων...

Οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα, με το πρώτο να ξεκινά από τις 37.990 ευρώ και το δεύτερο από...
Autoblog.gr