Mick Schumacher: Είμαι έτοιμος για την Formula 1

Σχετικά άρθρα

O Mick Schumacher, ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher, φέτος αγωνίζεται στην Formula 2 και με έναν αγώνα να απομένει για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, βρίσκεται στην 12η θέση της κατάταξης.

Ο Mick Schumacher, σε πρόσφατη συνέντευξή που παραχώρησε, δήλωσε πως είναι έτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να εισέλθει στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ο Schumacher είναι μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari και τον περασμένο Απρίλιο έκανε δοκιμές τόσο με την Ferrari όσο και με την Alfa Romeo. Έτσι είναι αρκετά πιθανό ο μικρός Schumacher να οδηγήσει για λογαριασμό της Alfa Romeo το 2020;

Ο ίδιος δήλωσε:

Νιώθω έτοιμος. Εάν φτάσεις στην Formula 2, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εδώ θα πουν ότι είναι έτοιμοι για την Formula 1. Προφανώς, σε έναν χρόνο στην Formula 2 μαθαίνεις πολλά για τα ελαστικά και για τα υπόλοιπα που θα σε βοηθήσουν στην Formula 1, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τα πας καλά στην Formula 1 επειδή υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα στην F1 που επηρεάζουν την θέση σου,

Υποθέτω πως εάν σου εμφανιστεί η ευκαιρία, την αρπάζεις. Ίσως το πιο λογικό θα είναι να μείνω έναν ακόμη χρόνο στην Formula 2 και να κάνω καλή δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν άδειες θέσεις στην F1 και έτσι μπορεί να βρίσκεσαι εκεί χωρίς να οδηγείς τίποτα.

Είναι σαν να σε επιλέγει το άθλημα και όχι να το επιλέγεις εσύ. Εάν έρθει η ευκαιρία, θα την αρπάξω. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Formula 2 και θα επικεντρωθώ σε αυτή, αλλά ονειρεύομαι την Formula 1.

Άραγε η Ferrari θα κάνει την κίνηση και θα του δώσει την θέση του Antonio Giovinazzi στην Alfa Romeo, όντας ο νέος teammate του Kimi Raikkonen, ή θα πάρει την θέση του Kimi όταν αυτός αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του, μας και τις περασμένες ημέρες έγινε 40 ετών.

Ο Franz Tost, επικεφαλής της Scuderia Toro Rosso, είπε για τον Mick Schumacher:

Νομίζω ότι ο Mick δείχνει μια πραγματικά καλή απόδοση. Πέρυσι κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3 και κατά τον πρώτο χρόνο του στην Formula 2 έχει κάνεις πολύ καλές εμφανίσεις. Αναμένω πως θα κάνει έναν ακόμη χρόνο στην Formula 2, αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα βρει τον δρόμο του στην Formula 1.

O Toto Wolff της Mercedes συμφωνεί με τον Tost, λέγοντας:

Είναι ένας σπουδαίος νεαρός άνδρας με φανταστικό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Εάν κουβαλάς ένα μεγάλο όνομα, μερικές φορές μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη Formula 1, επειδή βρίσκεται κάτω από πίεση, αλλά ο Mick το έχει αντιμετωπίσει υπερβολικά καλά μέχρι τώρα.

Πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο να αναπτυχθεί σωστά ως νεαρός άνδρας και ως οδηγός αγώνων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τον δούμε στη Formula 1.

Στο τέλος του περασμένου έτους, ο Fernando Alonso ρωτήθηκε για τον Mick όπου δήλωσε:

Έχει ένα σπουδαίο ταλέντο και θα είναι καλό για το άθλημα να έχει ξανά το όνομα του Schumacher στην F1. Ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον, χωρίς να του ασκούμε επιπλέον πίεση. Είμαι σίγουρος πως έχει ήδη πολύ.

ΠηγήAutoweek.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes 

Ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes, Gioacchino Vino, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Vino βρίσκεται στη Mercedes από τον Φεβρουάριο του 2018, με...