Η Saleen παρουσιάζει το GT4 αγωνιστικό της

Σχετικά άρθρα

Το Δεκέμβριο του 2017, η Saleen παρουσίασε το νέο της σπορ αυτοκίνητο, το S1. Μπορεί να μην έχουμε ακούσει πολλά όλο αυτό το διάστημα για την τύχη αυτού, αλλά τώρα η αμερικάνικη εταιρία μας δείχνει την αγωνιστική του έκδοση. Το Saleen GT4 Concept Race Car βασίζεται στο αυτοκίνητο παραγωγής, και -όπως κατάλαβες- θα συμμετάσχει στην GT4 κατηγορία των διάφορων πρωταθλημάτων ανά την υφήλιο.

Το GT4 Concept διαθέτει νέο εμπρός splitter και φτερά, ενώ ο μεγάλος διαχύτης και η αεροτομή συμβάλλουν στην παραγωγή της απαραίτητης κάθετης δύναμης. Ακόμα φέρει carbon μέρη στο αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί όλα όσα προσθέτουν αχρείαστο βάρος. Μηχανικά κινείται από τον ίδιο κινητήρα που φέρει η έκδοσης παραγωγής.

Αυτός είναι ένας 2,3-λίτρων κινητήρας που αποδίδει 450 άλογα με 576 Nm ροπής. Αυτήν την περίοδο το αγωνιστικό Saleen GT4 ολοκληρώνει τη διαδικασία έγκρισης τύπου του SRO και μόλις γίνει, θα είναι διαθέσιμο προς πώληση για 225.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...