Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Σχετικά άρθρα

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου.

Αυτή είναι εξελιγμένη από το αγωνιστικό τμήμα της βρετανικής εταιρίας (Aston Martin Racing, AMR) και διαθέτει βελτιώσεις στην ψύξη και την αεροδυναμική, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο.

Ακολουθώντας τους κανονισμούς της GT4 κατηγορίας, το αγωνιστικό αυτοκίνητο μοιράζεται το 80% των δομικών και μηχανικών στοιχείων με το μοντέλο παραγωγής.

Το πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο συνδυάζει μια σταθερή πίσω αεροτομή με ένα πιο μεγάλο μπροστινό splitter. Αυτά προσφέρουν περισσότερη κάθετη δύναμη και λιγότερη αντίσταση σε σύγκριση με το απερχόμενο Vantage GT4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο άλλο εξάρτημα του αμαξώματος που δεν μοιράζεται με τη Vantage παραγωγής είναι το αεριζόμενο καπό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ένα βιώσιμο σύνθετο υλικό από φυσικές ίνες λιναριού, σκληρυμένο μέσω ενός υλικού πυρήνα φελλού.

Ακόμα, υπάρχει μεγαλύτερο άνοιγμα στον προφυλακτήρα που τροφοδοτεί τον κινητήρα με περισσότερο αέρα, με τους νέους αγωγούς φρένων να βελτιώνουν την ψύξη τους.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 4,0-λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας της AMG της Vantage, με τη διαχείριση του να γίνεται από μια ECU της Bosch Motorsport. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά στη βασική έκδοση έχει μειωθεί στους 476 ίππους και στα 640 Nm ροπής, όταν η νέα Vantage αποδίδει 665 άλογα και 800 Nm ροπής.

Ομοίως, το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων “τρέχει” νέο λογισμικό από τις ZF και AMR, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, καθώς έχουν καταργηθεί οι δύο τελευταίες overdrive σχέσεις, όπως επίσης και η αυτόματη λειτουργία του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...