Πριν περίπου δύο εβδομάδες, και εντελώς ξαφνικά, η Renault ανακοίνωσε ότι απολύει, με άμεση ισχύ, τον Thierry Bollore από την θέση του CEO της, όπως και από την θέση του προέδρου της Renault s.a.s. Παρόλα αυτά, η γαλλική εταιρία δεν έμεινε “ακέφαλη”, καθώς όρισε νέα CEO της Renault, για μια μεταβατική περίοδο, την Clotilde Delbos.

Παράλληλα, όμως, η Renault έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρει το νέο διευθύνοντα σύμβολο της, με τη Γαλλική κυβέρνηση -η οποία να θυμίσω ότι κατέχει το 15% των μετοχών της εταιρίας, έχοντας δικαίωμα ψήφου- να κάνει γνωστό ότι δεν έχει πρόβλημα να πάρει αυτή τη βαρυσήμαντη θέση ένα στέλεχος που δεν έχει καταγωγή από τη Γαλλία.

Χαρακτηριστικά, η Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Agnes Pannier-Runacher, έφερε ως παράδειγμα τον εθνικό αερομεταφορέα της Γαλλίας, και το πρώην αφεντικό της Air Canada, Ben Smith, λέγοντας:

Όταν έπρεπε να βρούμε το καλύτερο προφίλ για κάποιον που θα ηγηθεί της Air France, πήραμε κάποιον που δεν είναι Γάλλος και κάναμε πολύ καλά.

Για να συνεχίσει:

Είναι το καλύτερο προφίλ και βιογραφικό που μετράει εδώ, κάποιος που μπορεί να ηγηθεί της Renault και να παίξει το ρόλο του στη συμμαχία, σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών.