Αύριο το απόγευμα, 19:00 ώρα Ελλάδας, η Volkswagen θα αποκαλύψει διαδικτυακά την όγδοη γενιά του Golf, αλλά -παρότι έχουν διαρρεύσει, ουκ ολίγες φορές, φωτογραφίες του χωρίς καθόλου καμουφλάζ- η γερμανική εταιρία συνεχίζει το teasάρισμα του μοντέλου.

Η τελευταία φωτογραφία που έδωσε μας δείχνει τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτά της υπάρχουσας γενιάς. Ακόμα, το λογότυπο του μοντέλου -το οποίο βρισκόταν κάτω από το αριστερό φωτιστικό σώμα- μετακομίζει στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών, όπως ακριβώς συνέβη και τo T-Roc και το ανανεωμένο Passat.

To νέο Golf θα προσφέρεταιαποκλειστικά ως πεντάπορτο, μιας και καταργείται η τρίθυρη έκδοση του, με την ανανεωμένη πλατφόρμα να μειώνει 50 κιλά το βάρος του, σε σχέση με την σημερινή γενιά. Το εσωτερικό έχει γίνεται πιο premium, και διαθέτει τρικάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλουμινένια διακοσμητικά, κοντός επιλογέας ταχυτήτων και ελάχιστα φυσικά κουμπιά, μόλις 4, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στους κεντρικούς λεπτούς αεραγωγούς. Υπάρχουν επιφάνειες αφής για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού, ακριβώς κάτω από την κεντρική οθόνη και ηλεκτρικά ελεγχόμενο χειρόφρενο.

Επίσης υπάρχει μια ακόμη οθόνη αφής στα αριστερά του πίνακα οργάνων, που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και τους προβολείς ομίχλης. Επίσης έχει head-up display και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει gestures, με τον βασικό εξοπλισμό να γίνεται πλουσιότερος.