Η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Golf και το κατασκευάζει γρηγορότερα από ποτέ

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θα παρουσιάσει την όγδοη γενιά του Golf, αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, αλλά όπως ανακοίνωσε, έχει ξεκινήσει την πλήρη παραγωγή του μοντέλου στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Wolfsburg της Γερμανίας, μιας και η δοκιμαστική παραγωγή έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, από όπου και διέρρευσαν φωτογραφίες του.

Από το 1974 που ξεκίνησε η παραγωγή του Golf, μέχρι και σήμερα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 35 εκατομμύρια Golf, με τα 26 εκατ. εξ’αυτών να κατασκευάζονται στο Wolfsburg. Σήμερα 8.400 εργαζόμενοι κατασκευάζουν το νέο Golf, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 2.700 μεμονωμένα εξαρτήματα και ανταλλακτικά.

Το μοντέλο που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τον Δεκέμβριο, αρχικά σε Γερμανία και Αυστρία, διαθέτει 962 καλωδιώσεις και 1.340 μέτρα καλωδίων, 31 περισσότερες καλωδιώσεις και 100 μέτρα περισσότερα καλώδια σε σύγκριση με την 7η γενιά του Golf. Το κάθε Golf που κατασκευάζεται, καλύπτει 69 χιλιόμετρα πάνω στην γραμμή παραγωγής, μέχρι να είναι έτοιμο προς πώληση.

Παρά το γεγονός πως το νέο Golf είναι πιο περίπλοκο από το Golf 7, η Volkswagen έχει καταφέρει να μειώσει τον μέσο χρόνο παραγωγής του κατά περίπου μια ώρα. Επίσης, η VW μείωσε στο μισό, στο μεσαίο τριψήφιο εύρος των εκατομμυρίων ευρώ, τις επενδύσεις που απαιτούνταν στο εργοστάσιο -σε σύγκριση με τις επενδύσεις που έγιναν για την παραγωγή του Golf 7- προκειμένου αυτό να μπορεί να κατασκευάζει το νέο Golf.

Αυτό οφείλεται επειδή το μοντέλο ανήκει στη δεύτερη γενιά προϊόντων που βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, με τις διαδικασίες παραγωγής να έχουν γίνει στο σύνολό τους πιο αποτελεσματικές και πιο τυποποιημένες, με το 80% των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Golf 7 να χρησιμοποιείται και στη παραγωγή του Golf 8.

Διάβασε επίσης

Το νέο Volkswagen Golf χωρίς ίχνος καμουφλάζ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Ιαπωνίας 2023, Κατατακτήριες: Επιβλητική pole ο Verstappen

O Max Verstappen κατέκτησε με επιβλητικό τρόπο την pole position για το Ιαπωνικό GP, διαλύοντας με εμφατικό τρόπο τον όποιο ανταγωνισμό αντιμετώπισε, καθώς ο...

Οι αγωνοδίκες παραδέχτηκαν πως ο Verstappen έπρεπε να τιμωρηθεί στη Σιγκαπούρη

Οι αγωνοδίκες της F1 παραδέχτηκαν ότι ο Max Verstappen έπρεπε να είχε λάβει δύο ποινές θέσεων στη σχάρα εκκίνησης του Grand Prix της Σιγκαπούρης,...

V12 κινητήρας μόλις 50 κ.εκ με επικό ήχο

Αυτός πρέπει να είναι ο πιο κουλ κινητήρας-μινιατούρα του κόσμου. Πρόκειται για έναν V12 κινητήρα, μόλις 50 κ.εκ που στροφάρει έως τις 11.500 σ.α.λ...