Η Fisker εξελίσσει αρκετούς μήνες το ηλεκτρικό της crossover μοντέλο, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Δεκέμβριο. Αυτό δεν έχει γίνει γνωστό πως θα ονομαστεί, με την εταιρία να αναφέρει σήμερα ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα αποκαλύψει το εμπορικό του όνομα.

Το νέο μοντέλο της Fisker θα έχει ως αντίπαλο το Tesla Model Y, με την τιμή του στις ΗΠΑ να ξεκινά από τα $40.000. Το λανσάρισμα του αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και θα παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, οι οποίοι τροφοδοτούνται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh. Η αυτονομία του θα είναι 300 μίλια (482 χλμ.) με την μπαταρία να μπορεί να φορτίσει και μέσω του φωτοβολταϊκού πάνελ που θα βρίσκεται στην οροφή του μοντέλου.

Είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Henrik Fisker και σύμφωνα με αυτόν, κάνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ εξοπλίζεται με υψηλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό, προσφέροντας χώρους για πέντε επιβάτες. Εκεί θα συναντάμε μεταξύ άλλων head-up display, προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες.