Η Renault είχε δηλώσει, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι εξετάζει να προσθέσει στη γκάμα της ένα οικονομικό ηλεκτρικό μοντέλο για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, και φαίνεται ότι αυτό θα έρθει σύντομα. Πιθανότατα θα φορέσει τα σήματα της Dacia και θα αποτελέσει τη βάση για την μελλοντική της πρωτοβουλία για το shared mobility.

Η γαλλική εταιρία παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο στην Κίνα το City K-ZE, και σύμφωνα με τον επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Gilles Normand, μια ειδική έκδοση του K-ZE θα έρθει και στην Ευρώπη. Παράλληλα αυτή θα αποτελέσει την απαρχή στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές κατά τη χρήση.

Η ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου θα φέρει αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφαλείας και ενδεχομένως μια μικρή βελτίωση στην αυτονομία του, με αυτό της Κίνας να έχει 250 χλμ. στον κύκλο NEDC. Η περιορισμένη αυτονομία, όμως, επιτρέπει στη Renault να κρατήσει την τιμή χαμηλή και σύμφωνα με τον Normand, η ανάγκη για μια μεγάλη αυτονομία είναι λιγότερο σημαντική, επειδή πρόκειται αποκλειστικά για αυτοκίνητο πόλης.

Το City K-ZE πωλείται στην Κίνα για €8.000, αλλά στην Ευρώπη αναμένεται να κοστίζει περίπου 10.000 με 11.000 ευρώ.