Η Geely παρουσιάζει το Icon, ένα B-SUV όχι μόνο για την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Μπορεί σαν όμιλος η κινέζικη Geely να έχει κάτω από την ομπρέλα της μεταξύ άλλων, την Volvo και την Lotus, υφίσταται, όμως, και ως μάρκα. Ως τέτοια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κινεζική αγορά και πρόσφατα -στα πλαίσια ενός σχεδιαστικού σεμιναρίου στην Nanjing- παρουσίασε το Icon.

Αυτό είναι ένα B-SUV, που σύμφωνα με την εταιρία παρουσιάζει μια εξελιγμένη έκδοση του σχεδιαστικού της DNA “Expanding Cosmos”, ενώ παράλληλα εξερευνά τα όρια της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του καθιστούν το σύνολο αρκετά ελκυστικό, ενώ θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχουν στοιχεία από το Volvo XC40 και ίσως από το Citroen C5 Aircross.

Βασίζεται στην BMA αρθρωτή πλατφόρμα του ομίλου και το μήκος του αγγίζει τα 4.350 χλστ., το πλάτος τα 1.810 χλστ., το ύψος τα 1.615 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.640 χλστ. Μηχανικά, δεν έγιναν γνωστές πολλές λεπτομέρειες, με την εταιρία να αρκείται στο να αναφέρει ότι η βασική έκδοση κινείται από έναν 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα, προφανώς προέλευσης Volvo. Τέλος, το εσωτερικό του φαίνεται σύγχρονο, με την κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει δύο ορθογώνιες οθόνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...