Φαίνεται ότι θα έχουμε αρκετά “επεισόδια” του teasαρίσματος του νέου Octavia, καθώς η Skoda συνεχίζει να δίνει -σχεδόν καθημερινά- πληροφορίες και εικόνες για το δημοφιλέστερο μοντέλο της γκάμας της. Έτσι, σήμερα η τσέχικη εταιρία μας δείχνει ένα σκίτσο του εσωτερικού του νέου Octavia, απ’όπου βλέπουμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο σχεδιασμός της κονσόλας ακολουθεί τα πρότυπα του Scala, με την αιωρούμενη 10″ οθόνη να βρίσκεται στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Κάτω από αυτή υπάρχουν τα -ενσωματωμένα- χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού, ενώ στη βάση της κονσόλας βλέπουμε το νέο, μικροσκοπικό λεβιέ του DSG αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, με shift-by-wire τεχνολογία, καθώς και τη θέση για την ασύρματη φόρτιση του κινητού.

Ακόμα, το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, επίσης με οθόνη 10 ιντσών, με το Virtual Cockpit να διαθέτει τέσσερα διαφορετικά layouts: Βασικό, Κλασικό, Πλοήγηση, και Driver Assistance Systems. Συνεχίζοντας, το νέο Octavia θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Skoda που θα προσφέρεται με head-up display, με την απεικόνιση να γίνεται στο παρμπρίζ.

Τέλος, από την παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται το νέο τιμόνι δύο ακτίνων, με την εταιρία να αναφέρει ότι τα ανασχεδιασμένα καθίσματα προσφέρουν μεγαλύτερη πλευρική στήριξη, ενώ θα προσφέρονται με προαιρετικά bucket καθίσματα που καλύπτονται από αναπνέον ύφασμα.

Να θυμίσω ότι τα αποκαλυπτήρια της τέταρτης γενιάς του Octavia θα γίνουν στις 11 Νοεμβρίου 2019, στην Πράγα.