Ο Elon Musk για ακόμη μια φορά χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο Twitter προκειμένου να αποκαλύψει αυτή τη φορά την ακριβή ημερομηνία του πολυπόθητου pickup της εταιρίας του. Όπως φαίνεται, όλα πήγαν βάσει προγραμματισμού, καθώς στις 21 Νοεμβρίου η Tesla θα παρουσιάσει στο Los Angeles, κοντά στο χώρο που κατασκευάζει η SpaceX του διαστημικούς της πυραύλους, το “Cybertruck” της.

Ακόμα, μπορεί να μην είναι επίσημο, αλλά το το pickup μοντέλο της Tesla θα ονομαστεί Model B, και σύμφωνα με τον Musk θα ξεκινά κάτω από τα 49.000 δολάρια. Μπορεί αυτά να ακούγονται αρκετά, όταν το Ford F-150 ξεκινά στις Η.Π.Α. από τα 29.000 δολάρια ή τα 53.000 δολάρια το F-150 Raptor, αλλά η τιμή του επερχόμενου -επίσης ηλεκτρικού- pickup της Rivian, το R1T, θα ξεκινά από τα 69.000 δολάρια, ήτοι 20.000 δολάρια ακριβότερο. Η Rivian θα πουλά το pickup της ως premium και με αρκετές ικανότητες και έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να αντιτάξει σε αυτό η Tesla.

Το ηλεκτρικό pickup της Tesla θα διαθέτει μια μπάρα φωτών LED, έχοντας φουτουριστικό σχεδιασμό, με τις διαστάσεις του να είναι παρόμοιες με αυτές του Ford F-150, έχοντας ανάρτηση που θα ρυθμίζεται αυτόματα, θα μπορεί να παρκάρει μόνο του, θα υπάρχει κάμερα 360 μοιρών, αλλά και ειδικούς αισθητήρες που θα του επιτρέπουν να κινηθεί αυτόνομα.

Η κυκλοφορία του στην αγορά θα ξεκινήσει το 2020 ή το 2021 και κίνηση θα παίρνει από δύο κινητήρες με “τρελή ροπή”, ενώ θα έχει πρίζες στη καρότσα. Η αυτονομία του θα κυμαίνεται μεταξύ 650 και 800 χλμ και θα μπορεί να μεταφέρει έως 6 επιβάτες.