Αυτό το Patek Philippe είναι το ακριβότερο ρολόι του κόσμου. Πουλήθηκε για 28,3 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Hotel des Bergues της Γενεύης, ο οίκος Christies διεξήγαγε την δημοπρασία Only Watch 2019, με όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την έρευνα κατά της Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne και του σχετικού ιδρύματος που τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς το Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010, το οποίο πουλήθηκε για 31 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (28,3 εκατ. ευρώ), καθιστώντας αυτή τη μοναδική δημιουργία της Patek ως το ακριβότερο ρολόι όλων των εποχών, ξεπερνώντας το ρολόι τσέπης Patek Philippe Henry Graves Supercomplication που το 2014 είχε πουληθεί έναντι 21,8 εκατ. ευρώ. Το ακριβότερο ρολόι χειρός ήταν το Rolex Daytona του ηθοποιού Paul Newman που είχε πουληθεί το 2017 για 16,2 εκατ. ευρώ.

Το Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A έχει διάμετρο 47,7 mm, πάχος 16,07 mm και διαθέτει ανάγλυφη κάσα του δεν είναι από κάποιο ευγενές μέταλλο αλλά από ανοξείδωτο ατσάλι και στο καντράν του αναγράφεται η φράση The Only One, η οποία δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι. Είναι grande complication με κάσα διπλής όψης και φιλοξενεί 20 λειτουργίες σε δύο καντράν, ένα από ροζ χρυσό και ένα από μαύρο έβενο.

O μηχανισμός του αποτελείται από 1.366 εξαρτήματα και η κάσα του από άλλα 214. Μεταξύ των complications περιλαμβάνονται πέντε λειτουργίες ηχητικής σήμανσης, εκ των οποίων οι δύο αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές και πατέντες: ένα ηχητικό alarm που χτυπά μία προεπιλεγμένη ώρα και ένα date repeater που ηχεί την ημερομηνία κατά βούληση.

Ο μηχανισμός του είναι τόσο πολύπλοκος όσο και το όνομά του: Caliber 300 GS AL 36-750 QIS FUS IRM. Κουρδίζει στο χέρι και διαθέτει δεύτερη χρονική ζώνη με ένδειξη ημέρας/νύχτας, ημέρα, ημερομηνία και στα δύο καντράν, μήνα, δίσεκτου έτους, τετραψήφια ένδειξη έτους σε ειδικό παράθυρο, υποκαντράν 24ώρου και λεπτών, ένδειξη ηχητικής σήμανσης καθώς και ένδειξη θέσης της κορώνας (R,A,H).

Στις σχετικές ειδήσεις η Roger Dubuis παρουσίασε το Excalibur Pirelli Ice Zero 2. Κοστίζει περίπου 320.000 ευρώ και όποιος το αγοράσει παίρνει δώρο και μια συμμετοχή στο πρόγραμμα Lamborghini Winter Accademia, οδηγώντας όλα τα αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρίας στα χιόνια των Ιταλικών Άλπεων, εκεί όπου θα γίνει και η παράδοση του ρολογιού, από τον ίδιο τον CEO της Roger Dubuis.

Το ρολόι διαθέτει αυτονομία 52 ωρών, έχει διάμετρο 47 mm, με το λουράκι του να είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ και να έχει παρόμοιο σχέδιο με αυτό του πέλματος του ελαστικού Ice Zero 2 της Pirelli.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr