Η Daimler περικόπτει 1.100 θέσεις εργασίας, μειώνοντας κατά 1,4 δισ. ευρώ το κόστος προσωπικού

Σχετικά άρθρα

Η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσημα πως σχεδιάζει να περικόψει 1.100 θέσεις εργασίας και να εξοικονομήσει περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ σε κόστος προσωπικού μέχρι το τέλος του 2022, προκειμένου να μετριάσει τα υψηλά έξοδα που απαιτούνται για τις δαπάνες της μείωσης των εκπομπών ρύπων (CO2) των οχημάτων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ola Kallenius ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειες να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στα οχήματα θα πλήξουν τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020 και το 2021.

Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι στο μέλλον, πρέπει να δράσουμε τώρα και να αυξήσουμε σημαντικά την οικονομική μας ισχύ,

ανέφερε.

Η γερμανική εταιρεία τόνισε ότι σχεδιάζει να εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ σε κόστος προσωπικού στη βασική της μονάδα Mercedes Benz Cars. Πρόσθεσε ότι οι δαπάνες προσωπικού στη Mercedes-Benz Vans θα μειωθούν κατά 100 εκατ. ευρώ και στη Mercedes-Benz Trucks Europe κατά 300 εκατ.

Επίσης θα βάλει πλαφόν στις επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία, στα εργοστάσια και στον εξοπλισμό και στην έρευνα και ανάπτυξη το 2019. Η Daimler τόνισε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις ταμειακές της ροές, με στόχο την καθαρή ρευστότητα των άνω των 10 δισ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...