Σύμφωνα με την καθημερινή γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η οποία παραθέτει ένα mail που αποστάλθηκε στο προσωπικό της Mercedes-Benz από το συμβούλιο εργαζομένων της, και το επιβεβαιώνει η Handelsblatt μαζί με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η Daimler (μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz) έχει καταστρώσει ένα πρόγραμμα λιτότητας που, αν εφαρμοστεί, θα μειώσει το προσωπικό της εταιρίας κατά 10% (περίπου 1.100 θέσεις).

1

Η Daimler αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω αναφορές, με φήμες να λένε ότι οι περικοπές θα ανακοινωθούν από την CEO της εταιρίας, Ola Kallenius, στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη. Παράλληλα, ο Kallenius λέγεται ότι θα ζητήσει από τους 300.000 εργαζομένους στη Γερμανία το πάγωμα των μισθολογικών απολαβών τους, καθώς η Mercedes βρίσκεται αντιμέτωπη με τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, τις δαπανηρές ανακλήσεις και το τεράστιο πρόστιμο που επέβαλαν οι γερμανικές αρχές για εξαπάτηση στις δοκιμές εκπομπών.

2

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η εταιρεία προέβλεψε την συγκέντρωση ποσού ύψους €2,6 δισ. για την κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται με το πρόστιμο των ντίζελ αυτοκινήτων, καθώς μέχρι σήμερα η Daimler έχει ανακαλέσει περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια μοντέλα της Mercedes-Benz, επειδή χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό. Εντούτοις, η Mercedes αρνήθηκε να αναλύσει λεπτομερώς το ποσό που διατέθηκε για ανακλήσεις, για τις ενημερώσεις λογισμικού, τα ενδεχόμενα πρόστιμα και άλλα έξοδα. Επιπλέον, η Mercedes είδε το δεύτερο τρίμηνο του έτους να εμφανίζει καθαρές ζημία ύψους 1,56 δισ. ευρώ, την πρώτη τριμηνιαία απώλεια της σε 10 χρόνια.