Honda: Τα ηλεκτρικά δεν θα γίνουν σύντομα mainstream

Σχετικά άρθρα

Αυτό δήλωσε ο CEO της ιαπωνικής εταιρίας, Takahiro Hachigo, μιλώντας στο Automotive News σχετικά με τα σχέδια της Honda για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις επενδύσεις της στην αυτόνομη τεχνολογία.

Ο Hachigo εξήγησε ότι καμία από τις παραπάνω τεχνολογίες δεν είναι προτεραιότητα, κάτι που μπορεί να ακούγεται περίεργο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το trend της αγοράς, όσο και την πρόσφατη παρουσίαση του Honda e. Αντ’αυτού, η Honda θέλει να κάνει την γκάμα της περισσότερο υβριδική, παρά αμιγώς ηλεκτρική, με τον Hachigo να τονίζει:

Τα ηλεκτρικά δεν θα γίνουν σύντομα mainstream. Τα εμπόδια για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες και η πλήρης αυτόνομη οδήγηση είναι ακόμα αρκετά υψηλά.

Για να συνεχίσει με μια μεγάλη αλήθεια, καθώς ανέφερε ότι δεν είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που πιέζουν για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά οι κανονισμοί ρύπων, με τους καταναλωτές να μην είναι πεπεισμένοι να αγοράσουν σήμερα ένα ηλεκτρικό όχημα, επειδή τα οφέλη τους δεν υπερισχύουν των μειονεκτημάτων τους.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δραματική αύξηση της ζήτησης για οχήματα με μπαταρία τα επόμενα χρόνια και πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση είναι αληθινή σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν προβλήματα με την υποδομή και το hardware. Υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί σε διάφορες χώρες και πρέπει να τους τηρήσουμε. Επομένως, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε την έρευνα και την ανάπτυξη, αλλά δεν πιστεύω ότι τα ηλεκτρικά θα γίνουν mainstream σύντομα.

Η ιαπωνική εταιρία θέλει το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025 και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Η εστίαση της Honda στα υβριδικά συστήματα γίνεται ως μέσο για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες της έναν αξιόπιστο συμβιβασμό: χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές, αλλά χωρίς περιορισμούς στην αυτονομία και τους μεγάλους χρόνους φόρτισης. Τα υβριδικά οχήματα θεωρούνται ευρέως ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης, με την Honda να πιστεύει πως αυτά σήμερα συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...