Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Interlagos για το Βραζιλιάνικο GP σημαδεύτηκε από την έντονη βροχόπτωση, που ανάγκασε λίγες ομάδες να τρέξουν με τη βρόχινη γόνα της Pirelli. Μισή ώρα -περίπου- μετά την έναρξη του FP1, η πίστα άρχισε να στεγνώνει, με τον Alex Albon να ήταν ο ταχύτερος στο τέλος της περιόδου, παρότι στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε μια έξοδο στην στροφή 12 με το μονοθέσιο της Red Bull, ενώ προσπαθούσε να δοκιμάσει με την μαλακή -στεγνή- γόμα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει το εμπρός δεξί τμήμα της RB15, κάτι που έφερε και την κόκκινη σημαία.

1Τα highlights

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα δεν θα είναι ανάλογες -σε μεγάλο βαθμό- με αυτές που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, με τους Lewis Hamilton και Max Verstappen να ήταν οι πρώτοι που δοκίμασαν τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli, για να ακολουθήσει σύντομα η πλειοψηφία του grid. O Albon σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:16.142 και ήταν με αυτή -την πράσινη- γόμα, με τον Ταϊλανδό να ήταν μισό δευτ. ταχύτερος από τον Valtteri Bottas.

Ο Φιλανδός βρέθηκε μπροστά από τους δύο οδηγούς της Ferrari, με τον Sebastian Vettel και Charles Leclerc να σημειώνουν τον τρίτο και τέταρτο χρόνο αντίστοιχα. Ο Carlos Sainz έφερε και πάλι τη McLaren στην πέμπτη, ενώ συνολικά μόνο 16 οδηγοί σημείωσαν χρόνο, με τους Hamilton, Verstappen, Perez και Grosjean να είναι αυτοί που δεν πήραν δεδομένα από το FP1.

2Αποτελέσματα