Η Audi περικόπτει 9.500 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η Audi ανακοίνωσε πως μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της είναι η κατάργηση 9.500 θέσεων εργασίας στη Γερμανία μέχρι το 2025, σε μια προσπάθεια να προσαρμόσει την παραγωγή στην εποχή της e-mobility και να πετύχει εξοικονόμηση κόστους 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2029.

Η εξοικονόμηση των περίπου 6 δισ. ευρώ που θα προκύψει, θα διασφαλίσει το στρατηγικό περιθώριο των λειτουργικών κερδών στο 9%-11% και θα επενδυθούν σε projects στο μέλλον, όπως η ψηφιοποίηση,

ανέφερε η γερμανική εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Οι θέσεις σχεδιάζεται να μειωθούν μέσω εθελοντικών μέτρων (εθελούσιες έξοδοι) και πολιτικής για τη μη πλήρωση των κενών θέσεων, ανέφερε η Audi στην ανακοίνωσή της. Οι υπόλοιποι περίπου 50.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία θα έχουν εγγυήσεις απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2029, ενώ η Audi σχεδιάζει να δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη της μελλοντικής τεχνολογίας όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι ψηφιακές προσφορές.

Η γενική αναδιάρθρωση της Audi που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος αποσκοπεί στην ανάκτηση του εδάφους που χάθηκε στη μάχη για την ηγετική θέση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων από τις Mercedes-Benz και BMW.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...